Megérkezett Magyarországra az első vakcinaszállítmány + képek

A hegyeshalmi átkelőről a Dél-pesti Centrumkórházba szállítják a koronavírus elleni oltóanyagot.

Forrás: Vakcinainfo.gov.hu2020. 12. 26. 8:24
null
Rendőri biztosítással a Dél-pesti Centrumkórházba szállítják a vakcinákat Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlépte a magyar határt az első vakcinaszállítmány: Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett, koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer–BioNTech-vakcina érkezett. A hegyeshalmi átkelőről rendőri biztosítás mellett elsőként a Dél-pesti Centrumkórházba szállítják a vakcinákat.

Rendőri biztosítással a Dél-pesti Centrumkórházba szállítják a vakcinákat

Az M1 aktuális csatorna szombat reggeli Híradójában elhangzott: az első oltóanyagszállítmány szombaton reggel hat órakor lépte át a hegyeshalmi határt. Onnan rendőrségi felvezetéssel vitték tovább. A Pfizer–BioNTech-vakcinából elsőként a Dél-pesti Centrumkórházba, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítanak.

A Koronavírus Sajtóközpont csütörtökön az MTI-vel azt közölte: az Európában elsőként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni. Hozzátették: az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.