Meghosszabbítják a gyes-, a gyed- és a gyetjogosultságokat + videó

Automatikusan meghosszabbítják a lejáró gyes-, gyed- és gyetjogosultságokat – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalán, szombaton.

Forrás: Pestisracok.hu, Facebook2021. 03. 13. 20:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin videóüzenetében kifejtette: a járvány harmadik hulláma miatt az iskolák ismét átálltak a digitális működésre, és az óvodák sem tartanak nyitva, csak ügyeletet biztosítanak kiemelten szükséges esetben. Ez komoly megterhelést, hétköznapi problémákat jelenthet a családoknak. Ezért gondoltak az idén is azokra, akiknek ebben az időszakban járna le a gyes-, a gyed- vagy a gyetjogosultságuk.

– Ezeket a juttatásokat automatikusan meghosszabbítják mindaddig, amíg az iskolák és az óvodák működése a mostanihoz hasonló lesz, tehát a tavaszi szünet végéig – mondta a miniszter. Novák Katalin hangsúlyozta: bíznak abban, hogy ezzel is segítséget tudnak nyújtani az érintett családoknak.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.