Menekülne a kutyaszorítóból a momentumos polgármester

Egy hét múlva rendkívüli önkormányzati testületi ülésen ismét szavazásra teszi fel saját fegyelmijét és munka alóli felfüggesztését Balogh Csaba gödi momentumos polgármester, akit legutóbb kétharmaddal függesztett fel a testület és indított fegyelmit ellene.

2020. 07. 24. 14:39
null
Mást mondott a momentumos polgármester a Momentum és a DK ugyanazon beszélgetésről készített hangfelvételén Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb szavazással menekülne a kutyaszorítóból Balogh Csaba, Göd város momentumos polgármestere, akit a legutóbbi, július 17-i rendkívüli önkormányzati testületi ülésen kétharmados többséggel fegyelmi elé állított a választott testület, és 30 napra felfüggesztette a polgármesteri tisztség gyakorlása alól. Balogh a közösségi oldalán természetesen ellenfeleit teszi felelőssé a kialakult helyzetért, hozzátéve: a fegyelmit tudomásul veszi, de a felfüggesztést a város érdekeire való tekintettel nem.

Mint lapunk folyamatosan beszámol róla, a politikai háború már hónapok óta dúl Gödön.

Az önkormányzati választásokon még Balogh Csabát teljes mellszélességgel támogatók mára a legerősebb ellenzékévé válók, köztük a két alpolgármester minősítése szerint Balogh emberileg és szakmailag is alkalmatlan a tisztségére, ami miatt az ellenzéki összefogás pártjainak vezetőinél fel is jelentették őt. A momentumos polgármester erre megvonta a hatásköröket a két alpolgármesterétől, bár ő erről a Facebook-oldalán azt találta írni, hogy mivel megingott a bizalma bennük, felmentette őket az alpolgármesterség alól. Erre azonban az önkormányzati törvény nem ad lehetőséget, csak a hatáskör csorbítására, illetve megvonására. Viszontválaszként a július 17-i ülésen fegyelmit indítottak Balogh ellen, és felmentették a munkavégzés alól.

Az önkormányzati törvény azonban módot nyújt arra, hogy a polgármester egyszeri alkalommal, 15 napon belül újra a testület elé vigye szavazásra a kérdést. Balogh Csaba így is tett, ellenfelei szerint egyértelműen csak az időt húzza, ugyanis semmi reménye nincs a momentumos ifjúnak, hogy megváltozzon a szavazati arány a jövő hét péntekre meghirdetett rendkívüli ülésen, ahol várhatóan ismét felfüggesztik a polgármestert és megindulhat a fegyelmi eljárás ellene.

Amennyiben valóban ez fog történni a testületi ülésen, Balogh Csabának nem csak az ülést, hanem az épületet is el kell majd hagynia, és oda a fegyelmi 30 napja alatt nem is léphet be.

Az önkormányzati testületben jelenleg három frakció van. Balogh Csaba két másik momentumossal – egyikük a felesége, a másik egy volt LMP-s – alkotja a polgármesteri csoportosulást. Az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jobbikos és LMP-s képviselőkkel önálló ellenzéki frakciót alapítottak. Négy fideszes képviselő – egyikük a volt polgármester – pedig eleve ellenzékben voltak. Utóbbi két frakció rendre leszavazza Balogh Csabát és kisebbségi csoportját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.