Náci egyenruhával seftelt a balliberális „sztártörténész”

Egy horogkeresztes karszalaggal ellátott náci egyenruhát árult és adott el több mint százezer forintért az interneten Ungváry Krisztián, a balliberális oldal futtatott történésze.

Forrás: Pestisrácok.hu2020. 07. 07. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ungváry Krisztián balliberális „sztártörténész” egy tavaly szeptemberi Facebook-bejegyzéséről küldött képet egy olvasó a Pestisrácok.hu-nak, melyet egy világháborús ereklyék adásvételével foglalkozó csoportban osztott meg. Ungváry a következő szöveget tette közzé:

„Eladó a fotókon látható SA Dienstrock W für politische Leiter. A darab teljesen hibátlan, szinte újszerű és garantáltan EREDETI. Lásd a benne található szabócédulákat is. A tartozékok közül megvan az eredeti karszalag, valamint egy szalagsáv. Egy gombja hiányzik, és hiányoznak a Kragenspiegelek is. Ára 350 euró. Megtekinthető a II. kerületben, előre egyeztetett helyszínen és időpontban. Válaszokat magánba kérek.”

Fotó: Pestisrácok.hu, Facebook

A szöveg mellett Ungváry több képet is közzétett az áruba bocsátott náci relikviáról, az egyiken egy horogkeresztes karszalag is látható, egy másikon pedig az egyenruha birodalmi sasos gombja.

A képről kiderül, hogy Ungvárynak végül sikerült eladnia a portékát, amit hozzászólásban jelzett is a csoporttagoknak. A meghirdetett 350 euró egyébként az akkori (tehát tavaly szeptemberi) forint-euró-árfolyamon körülbelül 110-120 ezer forintos bevételt jelenthetett.

Ungváry Krisztián egyébként a nácizmus nagy szakértője, már amennyiben hihetünk a balliberális sajtónak. Pár hete például egy háromfős, Ungváryval fölálló bizottság mondta ki, hogy a hegyvidéki turulszobrot el kell bontani, mert egyesekben az rossz érzeteket kelt, kegyeletsértő.

Pár napja pedig László Imre Hitler-laudációja nyomán kérték föl véleményalkotásra Ungváryt, aki az alábbiakat bírta előadni:

„Egyrészt nem ismerjük a kontextust, és ennek hiányában ez az egész kijelentés nem értékelhető. Másrészt attól, hogy egy diktatúra totális és bűnöző, nem biztos, hogy minden intézkedése is az. Harmadrészről a DK-ról ugyan sok mindent el lehetett eddig is mondani, de ez nem az a párt, amelyik antiszemita íróknak állít szobrot és rendre szélsőjobb kontextusba rendelkezik. Ezért nem érdemes a kijelentéssel különösebben foglalkozni, mivel nem áll mögötte társadalmi veszélyesség.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.