Nem Budapest, hanem Berlin mondta le a találkozót

A német külügyminiszter belpolitikai időponttorlódás miatt mondta le budapesti látogatását, nem azért, mert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nem ért rá találkozni vele.

2019. 07. 31. 10:45
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2019. július 23. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Audi beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. július 23-án. Az Audi 41 milliárd forintból bõvíti Gyõrben jármûgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és az elektromos meghajtásokat gyártó egységét. A kormány 6,4 milliárd forinttal támogatja a 250 munkahelyet teremtõ fejlesztést. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német külügyminiszter belpolitikai időponttorlódás miatt mondta le budapesti látogatását, nem azért, mert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nem ért rá találkozni vele – mondta a Magyar Nemzet megkeresésére Menczer Tamás államtitkár, cáfolva a Népszava értesülését.

A napilap azt írta, Heiko Maas német külügyminiszter a Maccabi Játékok megnyitójára érkezett volna a magyar fővárosba és találkozott volna Szijjártó Péterrel is, a magyar külügyminisztérium viszont a Népszava állítása szerint több mint egy hete jelezte: a miniszternek más programja van, a két politikus nem tud majd találkozni. Emiatt viszont – írja a napilap – Maas nem akart jönni, helyette Stephan Mayer, a német belügyminisztérium parlamenti államtitkára jött Budapestre.

„Amit a Népszava ír, az hazugság. Folyamatos egyeztetésben voltunk a német külügyminisztériummal, a nagykövetünk is többször tárgyalt az ügyben, jeleztük a német félnek, hogy egész héten, bármikor örömmel látjuk a német külügyminisztert. Ezt követően végül a német fél belpolitikai időponttorlódás miatt mondta le a látogatást” – mondta a Magyar Nemzetnek Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.