Nincs alapja a rendőrök elégedetlenségéről szóló hírnek

Túlzóak és nem a valóságot tükrözik a rendvédelmi dolgozók pár százaléka által kitöltött kérdőívek.

Magyar Nemzet
2021. 05. 24. 12:05
null
A határvédelmi feladatokat a jövőben is nemzeti hatáskörben tartja a kormány Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök nem tartják hitelesnek és mérvadónak azokat az információkat, hogy egy reprezentatív felmérés szerint a rendvédelmi dolgozók állományának közel a háromnegyede elégedetlen, és a felmondását fontolgatja. Ehhez hasonló hangulatkeltő álhírek időszakonként felbukkannak. A konkrét válaszadásra ebben a témában kizárólag a Belügyminisztérium humánpolitikai főosztálya jogosult, ők reagálhatnak a több baloldali médium által átvett sajtóhírre.

A Magyar Hang május 23-án megjelent híre szerint még a rendvédelmi szervek érdekképviseletének a munkatársait is meglepte annak a felmérésnek az eredménye, amelyet állítólagosan a belügyi dolgozók körében végeztek. A felmérésre hivatkozva azt állítják, a belügyi és rendvédelmi dolgozók – ami közel százezer embert jelent – hetven százaléka a felmondását fontolgatja, elégedetlenek az alacsony bérekkel és az elégtelen szociális juttatással.

A Magyar Hang egy reprezentatív felmérés alapján vonta le a következtetéseit, amit a Belügyi Érdekegyeztető Tanács a szakszervezetek megbízásából készített el. Hozzátették, a kérdőívet rendőrök, rendvédelmi alkalmazottak, büntetés-végrehajtási dolgozók, valamint tűzoltók töltötték ki. A korkedvezményes nyugdíj visszaállítását, fizetésemelést, erősebb szociális juttatási csomagot szeretnének, a cikkben foglaltak szerint a felmérés eredményeit elküldték a Belügyminisztériumba is.

A Belügyi Érdekegyeztető Tanács, illetve a Belügyi Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének a honlapján megtalálható felmérésben azonban sem az nem szerepel, hányan töltötték ki a reprezentatív elemzés céljából készített kérdőívet, sem az, hogy a kitöltők milyen területen dolgoznak.

A szakszervezetek idén áprilisban tették ki honlapjukra a kérdőíveket, de arra nem tudtak válaszolni, a Belügyi Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által megjelölt több ezer kitöltő hogyan oszlik meg a szakszervezetek, illetve az állományágak között.

A Magyar Nemzet információi alapján sem a rendőrségen, sem a büntetés-végrehajtás állományában, sem a tűzoltóknál nem tudnak arról, hogy ilyen mérvű elégedetlenség lenne. Nem érkezett ilyen jelzés, hangulatjelentés. Azt ugyan elismerik, hogy mint minden foglalkoztató szervnél, itt is szeretnének többet keresni a dolgozók, de akik ezt a hivatást választják, tudják, mivel jár az, hogy felesküdtek a szolgálatra.

Egy biztos, ilyen mérvű, ekkora százalékú elégedetlenség nem valós adatokat tükröz.

Az egyáltalán nem mérvedó felmérés azokhoz a szintén rendszeresen felbukkanó álhírekhez hasonlítható, mint hogy a határrendészeti és határvadász állomány ellátása rossz, sem enni nem kapnak, sem eső ellen nem véd a ruházatuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.