Női holttestet hoztak fel a Hableány hajó mellől – egy másik holttestet azonosítottak

2019. 06. 03. 18:48
null
Budapest, 2019. június 2. A hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelésének munkálatait segítõ hajók a Margit hídnál 2019. június 2-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltûntek. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két dél-koreai katonai búvár egy női holttestet emelt ki a Dunából a Margit-hídnál szerdán szerencsétlenül járt Hableány hajó közeléből.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a holttestet még délelőtt találták meg a mederben felderítést végző magyar nehézbúvárok. A testet azonban nem tudták kiemelni, ezért rögzítették és a helyét a felszínen egy bójával megjelölték.

A bója mentén lemerülő távol-keleti búvárok azonnal megtalálták a testet.

Már kilenc holttestet találtak meg

A szerdai dunai hajóbaleset áldozatai közül már kilencnek a holtteste került elő.

A rendőrség hétfő este a honlapján azt írta, hogy azonosították a Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán, Hartánál megtalált férfiholttestet. A hajóbaleset nyolcadik halálos áldozatáról nem közölték, hogy magyar vagy dél-koreai-e.

Az elsüllyedt hajó közeléből hétfő délután kiemelt holttest azonosítása még tart.

Szerda este, nem sokkal 21 óra után a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó a Margit hídnál ütközött össze a Viking szállodahajóval. A Hableány másodpercek alatt elmerült.

Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Ha a kilencedik holttestről is bebizonyosodik, hogy a hajóbaleset áldozatáé, akkor még 19 eltűnt embert keresnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.