Nyugodt törvénykezésre számít a következő hónapokban a házelnök (Itt meghallgathatja)

Az oktatás és egészségügy kérdésében változtatni kell a kommunikáción, mert az ellenzék hisztériái miatt az épeszű érvek hatástalanok – mondta Kövér László a Karc FM-en.

Forrás: Karc FM2020. 02. 27. 10:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaszi ülésszak legfontosabb törvényjavaslata a jövő évi költségvetésről szóló lesz – mondta az Országgyűlés elnöke. Kövér László a Karc FM reggeli műsorában arról is beszélt, hogy az utóbbi években a parlament törvényalkotó funkciója csökkent, mert 2010 után – amikor az ország a csőd szélén állt – a legfontosabb törvényeket már elfogadták. Nyugodt időszakra számít a Parlament életében még akkor is, ha vannak olyanok, mint Hadházy Ákos, aki folyamatosan megcsúfolja a parlamentarizmust és gyalázza a magyar Országgyűlést. Szerinte külföldi példák is azt bizonyítják, hogy sehol sem tűrik az ilyen viselkedéseket és a magyar házszabálynál sokkal szigorúbban büntetik.

Sajnálatosnak tartja ugyanakkor, hogy a jó anyagi körülmények között élő képviselőnek mások adták össze a mostani 2 milliós büntetésének összegét. Szerinte az ellenzéki oldalon többségében józan képviselők ülnek, ezért is marad magára Hadházy az alternatív parlament ötletével. Nincs alternatív parlament sehol a világon, mindenhol egyetlen parlament van, az ellenzék csak saját magának ártana ezzel – tette hozzá Kövér László.

A házelnök elmondta: annyira élessé vált az ellentét a két oldal között, hogy az Országgyűlés ellenőrző szerepe a végrehajtó hatalommal szemben jelentéktelenné vált. Ez nagyon nagy baj, mert egy-egy minisztérium munkájának ellenőrzése a közös mondanivaló hiánya miatt a napi politikai csatározások része lett. Szerinte az elmérgesedett viszony 1998-ra a szocialisták választási vereségére vezethető vissza (a csalódottságuk miatt), majd 2002 után az ellenzékbe került Fideszről akarták bebizonyítani, hogy korruptak voltak kormányon. Több mint száz büntetőeljárás indult, likvidálni akartak bennünket a balliberálisok – tette hozzá a politikus.

Kövér László elmondta, hogy a Fidesz politikáján nem kell változtatni, az irány jó, a vitákat nem viszik ki a nyilvánosság elé, mint tette azt Lázár János, de az oktatás és egészségügy kérdésében változtatni kell a kommunikáción, mert az ellenzék hisztériái miatt az épeszű érvek hatástalanok.

[audio mp3="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/02/200227Kover.mp3"][/audio]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.