Orbán Viktor: A gyermekek szexuális nevelése a szülőkre tartozik

– Az újraindításban elsők vagyunk Európában – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban, és hozzátette: aggasztja, hogy van még hárommillió beoltatlan ember hazánkban. A miniszterelnök hangsúlyozta, a pedofilellenes törvény a gyermekeket védi, akiknek a szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik. A kormányfő arról is beszélt, hogy a migráció rossz dolog, amit meg kell tudni állítani, és kijelentette, hogy az adóemelés a magyar gazdaság számára méreg.

Kreft-Horváth Márk, Máté Patrik
2021. 06. 18. 7:42
null
Orbán Viktor Miniszterelnök hivatalos fotók. forrás: facebook.com/orbanviktor KAPOTT KÉP! kép: Kossuth Rádió Magyar Nemzet válogatás Fotó: forrás: facebook.com/orbanviktor Forrás: Facebook.com/orbanviktor

– Az újraindításban elsők vagyunk Európában – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban, és hozzátette: aggasztja, hogy van még hárommillió beoltatlan ember hazánkban. A miniszterelnök hangsúlyozta, a pedofilellenes törvény a gyermekeket védi, akiknek a szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik. A kormányfő arról is beszélt, hogy a migráció rossz dolog, amit meg kell tudni állítani, és kijelentette, hogy az adóemelés a magyar gazdaság számára méreg.

Az oltások tekintetében másfél hónapnyi előnyünk van az unió országaihoz képest, mivel hamarabb szereztünk vakcinát, és gyorsabban oltottunk – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, és arról is beszélt, hogy az újraindítás terén éllovasok vagyunk Európában.

A miniszterelnök elmondta, mindenki megkönnyebbült, és talán már csak ő az egyetlen kivétel, akit aggaszt, hogy van hárommillió ember, aki nem vette föl az oltást. – A magyar olyan, ha a közvetlen veszély enyhül, azt gondolja, hogy túl is vagyunk rajta – vélekedett a kormányfő.

A miniszterelnök beszámolt róla, hogy Angela Merkellel is beszélt az ottani helyzetről. A német kancellár reméli, hogy Németországban nem fog megállni az átoltottság 50-60 százalék körül.

– Van hárommillió potenciális betegünk – húzta alá Orbán Viktor, aki mindenkit arra kért, hogy vegye fel a vakcinát.

Akik be vannak oltva, azok védettek minden eddig megjelent variánssal szemben – erősítette meg a miniszterelnök. Szerinte az a probléma, hogy az egyes mutációk a ritkábban fellelhető betegeket fogják megtalálni.

Orbán Viktor szerint aggasztó, hogy van hárommillió magyar, aki még nem oltatta be magát
Fotó: Facebook.com/orbanviktor

A szexuális nevelés a szülőkre tartozik

A miniszterelnök a melegellenesnek mondott pedofiltörvény kapcsán elmondta: azzal kapcsolatban leginkább a melegek véleménye számít. – Ha elolvassák, akkor láthatják, hogy 18 éven felüliekre nem vonatkozik a törvény, mivel ez a gyermekek védelmében született – hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve: ez egy szabad ország, mindenki úgy él, olyan orientációval, amilyennel szeretne.

A miniszterelnök véleménye, hogy a gyermekeket védeni kell. – Ha tovább olvassák, akkor láthatják, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik. Ezt semmilyen intézmény nem veheti át – emelte ki a kormányfő.

Orbán Viktor közölte, hogy van az államnak gyermekvédelmi kötelezettsége, de a gyermek az anyáé és apáé, ezért a szülők jogait garantálni kell. Meg kell védeni gyermekeket az olyan tartalmaktól, amik veszélyesek. Az iskolának és az államnak a szülők jogait tiszteletben kell tartani.

A fiataloknak azt üzente a miniszterelnök, hogy meg kell várni a 18 éves korhatárt és akkor a felnőtté vált gyermekek dönthetnek, hogy mit akarnak csinálni.

– Az Európai Unió nem fog ezen fogást találni – tette hozzá.

Méreg az adóemelés

– Minden olyan törekvés, ami a gazdaság rugalmasságát csökkenti, az rontja a versenyképességet – jelentette ki Orbán Viktor a költségvetés témájában. Úgy fogalmazott, Magyarország a pénze nagy részét abból állítja elő, hogy nemcsak a magunk részére, hanem másoknak is képesek vagyunk termékeket előállítani. – Exportorientált ország vagyunk, abból élünk, hogy olcsóbban, pontosabban és megbízhatóbban tudunk termelni, mint mások – jelentette ki Orbán Viktor. – A brüsszeli adótervezetek ezt az előnyünket elvennék, emiatt nem értünk egyet a globális minimumadó ötletével – tette hozzá a kormányfő.

– Az adóemelés a magyar gazdasági rendszer számára méreg – szögezte le.

A költségvetési hiányról azt mondta, még nem tartunk ott, hogy mi hitelezzünk másoknak, de a nemzeti kormány célja változatlan ebben a tekintetben. Orbán Viktor oda szeretne eljutni, hogy az államadósság a nulla közelében legyen, de ez a következő pár évben még nem reális.

– Nehéz helyzetben vagyunk, ahol vissza kell állítanunk az élet derűs, gyarapodó hangulatát – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a liberális közgazdászok azt mondják, hogy a jelenlegi helyzetben kell az államadósságot csökkenteni, és az állami tartalékokat felhalmozni. A miniszterelnök szerint most az embereknek kell pénzt adni: 13. havi nyugdíjat, adómentességet a fiataloknak, a családosoknak pedig vissza kell adni az adót – sorolta a politikus. – Nem most van itt az ideje, hogy az államadósságot radikálisan csökkentsük, de majd vissza kell térnünk erre a pályára – összegzett Orbán Viktor.

Meg kell erősíteni a biztonságot

Orbán Viktor a kihívások kapcsán hangsúlyozta: nem fog minden úgy menni, mint a válság előtt, mivel az annyira megrázta a világot, hogy az embereket abba az irányba fordítja, hogy másképp kell kémlelni a jövőt.

– A biztonságot meg kell erősíteni, új kihívások várnak ránk, ezért új célokat kell kijelölni. Egyetértésre van szükség a célokban, hogy milyen pillérekre van szükség, akár a migráció, a járványok vagy a gazdaság védelmében – tette hozzá a miniszterelnök.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a magyar gazdaság számára méreg az adóemelés
Fotó: Facebook.com/orbanviktor

A migráció rossz dolog

– Két nagy kérdés van jelenleg Brüsszelben az asztalon: az egyiket a déli országok tették oda, amelyeknél növekszik a migrációs nyomás, és most újra azt szeretnék, hogy más országok vegyék át a migránsokat tőlük.

– A migráció rossz dolog – jelentette ki Orbán Viktor. Szerinte nem iktatható ki a migráció, vannak helyzetek, amikor menekülni kell, de abban kell segítenie az EU-nak, hogy az eredeti lakhelyükön tudjanak teljes életet élni azok az emberek, akik elvándorolnának.

A másik vita a klímavédelem költségeiről szól – részletezte Orbán Viktor. Szerinte a költségeket ebben a kérdésben a klímarombolóknak kell megfizetniük, nem a magyar családoknak. A brüsszeli javaslat például az autótulajdonosokra szabna ki gépjárműadót.

A NATO-csúcsról azt mondta, az ország védelmét kell megszervezni. Négy olyan vonala van a védekezésünknek, ahol meg tudjuk állítani a migrációt: Afganisztán, Mali, majd Törökország, aztán Szerbia déli határa, majd végül a magyar határon épített kerítés, ami az utolsó opció arra, hogy megállítsa a migránsokat. – A saját érdekünket védjük, azért vagyunk katonailag jelen válsággócokban, más közép-európai országok pedig például Maliban állomásoztatnak csapatokat, ezt a védvonalat a franciák jelölték ki – magyarázta Orbán Viktor.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.