Orbán Viktor: Egyelőre nem lesznek enyhítések + videó

A szentestéről december 21-én döntenek, szilveszterkor nem engedélyezik a bulik, utcabálok tartását.

Veres László István
2020. 12. 07. 13:46
NATO Leaders Summit Takes Place In The UK - Day One
Hungarian Prime Minister Viktor Orban leaves 10 Downing Street after attending reception for NATO leaders hosted by British Prime Minister Boris Johnson on 03 December, 2019 in London, England, ahead of the main summit tomorrow held to commemorate the 70th anniversary of NATO. (Photo by WIktor Szymanowicz/NurPhoto via Getty Images) Fotó: NurPhoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványügyi szakemberek javaslata alapján a jelenleg hatályos, este 20 óra és reggel 5 óra közti kijárási tilalom és a szigorú intézkedések további egy hónapig, január 11-ig érvényben maradnak – jelentette be hétfőn Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette, a szentestére vonatkozó kivételről csak december 21-én dönthetnek, az akkori állapotok függvényében. Az azonban biztos, hogy szilveszterkor nem engedélyezik a bulik, utcabálok tartását. – Egy jó buliért vagy utcabálért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapok óta együtt küzdöttünk – jelentette ki a kormányfő. Hozzáfűzte: a megoldás a vakcina, amely most már belátható távolságban van. Emlékeztetett, hogy holnap indul a regisztráció, mindenki jelentkezhet, aki be akarja oltatni magát. – Azért dolgozunk, hogy Magyarország az elsők között juthasson vakcinához, mindenkivel tárgyalunk, se a politikát, se az egymással versengő cégek érdekeit nem vesszük figyelembe. Csak az számít, hogy a magyarok minél gyorsabban és biztonságosabban juthassanak védőoltáshoz – hangsúlyozta Orbán Viktor. Addig is azt kérte, hogy tartsuk be a járványügyi szabályokat és együtt fékezzük meg a vírust. – Az ünnepek alatt is vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít – zárta gondolatait a miniszterelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.