Orbán Viktor: Kapcsolat van a migráció és a koronavírus-járvány között

Ismertette az aktuális magyarországi járványhelyzetet, felhívta a figyelmet a gazdasági hatásokra, valamint a koronavírus és a migráció összefüggéseire Orbán Viktor az EU állam- és kormányfőinek kedd délutáni videokonferenciáján, amelyet Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezett – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

Forrás: MTI2020. 03. 10. 19:47
ORBÁN Viktor; MICHEL, Charles
Budapest, 2020. március 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) az EU állam-és kormányfõinek 2020. március 10-i délutáni videokonferenciáján a Karmelita kolostorban, amelyet Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezett. Orbán Viktor kormányfõ ismertette az aktuális magyarországi járványhelyzetet, felhívta a figyelmet a gazdasági hatásokra, valamint a koronavírus és a migráció összefüggéseire. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor tájékoztatta európai kollégáit arról, hogy hazánk most a koronavírus elleni védekezésre összpontosít, a magyar hatóságok a helyzetet egyelőre az ellenőrzésük alatt tartják, jelenleg egyedi esetekkel foglalkoznak. Valamennyi bizonyítottan fertőzött személy kórházban, karantén alatt van.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy meg kell találni az egyensúlyt az ügy elbagatellizálása és a pánik között. Külön kiemelte az osztrák hatóságokkal folytatott kiváló együttműködést – ismertette Havasi Bertalan.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar miniszterelnök leszögezte: az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja. Magyarország ezért megerősítette a határvédelmét, és ideiglenesen lezárta a tranzitzónákat – mondta.

Ami a jövőt illeti – folytatta – arra törekednek, hogy a vírus a lehető legkisebb hatást gyakorolja a gazdaságra; a kormány vizsgálja, hogyan tud támogatást nyújtani a magyar vállalkozásoknak az európai szabályokkal összhangban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.