Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett partner a terrorizmus elleni globális küzdelemben

Magyarország továbbra is elkötelezett partner marad a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelemben – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Srí Lanka-i kormányfőnek a szigetországban húsvétvasárnap végrehajtott, sok áldozatot követelő robbantásos merényletek miatt küldött részvéttáviratában.

Forrás: MTI2019. 04. 21. 19:12
null
Forrás: facebook.com/orbanviktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök a Ranil Vikremeszinghének küldött – és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár által az MTI-hez eljuttatott – részvéttáviratban azt írta, hogy mély megdöbbenéssel és mélységes szomorúsággal értesült a gyalázatos terrortámadásokról.

„A magyar nép nevében őszinte részvétemet fejezem ki az áldozatok hozzátartozóinak, és gyors felépülést kívánok annak a több száz embernek, aki ezekben az aljas támadásokban sebesült meg”

– írta Orbán Viktor.

„A gyász e nehéz óráiban gondolatainkban és imáinkban a Srí Lanka-i nép mellett vagyunk”

– tette hozzá.

A Srí Lanka több pontján szállodák és keresztény templomok ellen végrehajtott robbantásokban 207-en vesztették életüket, további 450-en pedig megsebesültek. A szigetország kormánya kijárási tilalmat rendelt el, és felfüggesztette a közösségi média működését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.