Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum Mozgalom

Engedélyezné az azonos nemű párok házasságát és örökbefogadási jogát, támogatná a nemátalakítást, ráadásul a szexuális propagandát is beengedné az iskolákba a Momentum Mozgalom ötpontos LMBTQ-programja. Fekete-Győr András hangsúlyozta: pártja ilyen Magyarországot fog építeni a 2022-es kormányváltás után.

Forrás: Facebook, ujmagyarorszag.momentum.hu2021. 07. 23. 10:20
null
A Momentum elnöke, Fekete-Győr András egészen mást gondol, mint a Jobbik.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltörlik a „homofóbtörvényt”, valamint a nem- és névváltoztatás jogát korlátozó 33-as paragrafust, engedélyezik az azonos nemű párok örökbefogadását és házasságát, az új alkotmányban pedig kiterjesztik a család fogalmát a két azonos nemű szülővel rendelkező családokra is

– hirdeti a Fekete-Győr András vezette Momentum ötpontos LMBTQ-programja, amelyet a pártvezér Donáth Anna momentumos EP-képviselő társaságában mutatott be a Facebookon. Fekete-Győr kijelentette: a Momentum a legfőbb garanciája annak, hogy az LMBTQ+ közösségek egyenlő jogokkal rendelkezzenek Magyarországon, ezért ők ezeket a lépéseket fogják tenni a „2022-es kormány- és rendszerváltáskor”.

A Háttér Társaság összefoglaló jelentése alapján készült program természetesen a gyermekvédelem ügyében kezdeményezett népszavazás kérdéseire is reflektál, viszont épp az ellenkezőjét szorgalmazza.

A Momentum ugyanis fontosnak tartja, hogy 2022-től a megfelelő szexuális felvilágosítás biztosítva legyen az iskolában is.

Véleményük szerint a szexuális élet nem lehet tabu, ezért a szexuális orientációról és nemi identitásról ítélkezés nélküli, nyílt párbeszéd folytatása szükséges az oktatási intézményekben, amelyekben meg kell jelennie a különböző párkapcsolati mintáknak és családmodelleknek is.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András egészen mást gondol, mint például a Jobbik.

Ehhez természetesen a pedagógusok érzékenyítése sem maradhat el, hiszen

a szakemberek tájékozottságát és elfogadó attitűdjét is megalapozzák majd a képzés során.

Szintén kitérnek a sokakat megosztó nemátalakítás kérdésére is, hangsúlyozva, hogy a nem- és névváltoztatás jogát is biztosítani kell. Bár a leírásból nem derül ki, hogy a gyermekeket ez mennyire érintené, annyi bizonyos, hogy a 33-as paragrafusként ismert törvénymódosítást el akarják törölni, és vissza akarják állítani a korábban működő nemváltoztatás jogát. Emellett azt is

fontosnak tartják, hogy a nemi megerősítő műtéteket képzett szakemberek végezzék, így az orvosoknak külön erre a célra irányuló képzéseket indítanának.

 

Mark Rutte pártalapítványa pénzelte a Momentumot

– A Momentum Indítsuk be Magyarországot Alapítványának 2019-es beszámolójából kiderül, hogy ebben az évben 2,5 millió forinttal finanszírozta működését a De HAYA van Somerenstichting holland civil szervezet is. Ez a civil szervezet Haya van Somerenről, a holland VVD (Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért), tehát a jelenlegi holland kormánypárt fiatalon elhunyt elnöknőjéről elnevezett alapítvány. A párt jelenlegi elnöke, Magyarország „nagy barátja”, a magyarokat nemrég térdelésre kényszeríteni szándékozó holland miniszterelnök, Mark Rutte – írta meg a Kontra.hu. Hozzátették: A holland kormánypárthoz köthető alapítvány kimondott célja, hogy a demokratikus átmenet alatti országok liberális pártjaival törekszik a kapcsolatait fejleszteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.