Papp László: Időtálló alkotás a Szent István-i életmű

A trianoni békediktátum sem tudta szétszakítani a magyar nemzet összetartozását – mondta Debrecen fideszes polgármestere.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, CÍVISHÍR.HU2020. 08. 20. 11:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szent István-i életmű nemzetünk történelmének legidőtállóbb alkotása, amely egy évezred távlatában is erőt adó fundamentuma országunk létének és jövőjének – mondta Debrecen fideszes polgármestere augusztus 20-án a belvárosi Dósa nádor téren, ahol felavatták az első király egész alakos szobrát. Papp László hozzátette: ez a szilárd alap adta meg az esélyt nekünk, magyaroknak arra, hogy az évszázadok viharait átvészelve ma is erős és büszke európai nemzetként képviseljük a szent király által örökül ránk hagyott eszmét, a keresztény magyar államiságot. Trianonra utalva azt mondta, ez az év annak a békediktátumnak a századik évfordulója, amely szétverte a Szent István-i magyar állam egységét, de amely minden törekvése ellenére sem tudta szétszakítani a magyar nemzet összetartozásának erős kötelékét.

Debrecen a nemzeti konzervativizmus zászlóvivőjeként viszi tovább Szent István örökségét; kötelességünk úgy élni, hogy erősítsük, megőrizzük a nemzet szellemi és lelki egységét; ami a szuverenitástól megfoszt, az elfogadhatatlan – jelentette ki Papp László, és párhuzamot vont Budapesttel, mondván, míg ott szivárványos zászlót tűznek ki a városházára, addig Debrecenben magyar zászlóval és új Szent István-szoborral emlékeznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.