Pert vesztett Demeter Márta a belügyminiszter ellen

Elvesztette a nemzetbiztonsági kockázatot megállapító biztonsági szakvéleménnyel kapcsolatos közigazgatási jogvitáját a belügyminiszter ellen Demeter Márta országgyűlési képviselő, tudta meg a Magyar Nemzet. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elutasította Demeter keresetét, egyben 30 ezer forint kereseti illeték megfizetésére kötelezte. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

2020. 02. 10. 15:33
DEMETER Mrta
Budapest, 2019. november 4. Demeter Márta, az LMP frakcióvezetõ-helyettese interpellál az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demeter Márta az LMP – Magyarország Zöldpárt országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának volt tagja. Az Országgyűlés elnöke, Kövér László 2019. február 6-án az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) felülvizsgálati eljárásban hozott biztonsági szakvéleményére hivatkozva arról tájékoztatta a képviselő asszonyt, hogy „törvény által védett, nem nyilvános adat megőrzésével kapcsolatos, e védelem megsértését előidéző magatartása által nem felel meg az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagjával szemben támasztott biztonsági követelményeknek„. Demeter bizottsági tagságát a biztonsági szakvélemény alapján szüntették meg. Az ellenzéki politikus a biztonsági szakvéleményt támadta meg a bíróságon. Sikertelenül.

Ismert, tavaly novemberben hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vádirat szerint Demeter 2018. szeptemberben országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította. Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat adott ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.