Pikóék meghekkelték az ellenük zajló tüntetést

A valódi problémáról senki sem beszél – szólalt meg a botrányba fulladt a szombati józsefvárosi tüntetés szervezője. Hiába vonult a Polgármesteri Hivatal elé több száz elkeseredett józsefvárosi, ismeretlenek a demonstrációra rászervezhettek idegen tüntetőket. Az esemény végén Pikó András polgármester csapata azonnal egy „ismeretlen” eredetű videót kezdett el posztolni a közösségi oldalon, ezzel elterelve a figyelmet a tüntetés valódi céljáról, mint például a közétkeztetés körül kialakult korrupciós botrányról.

2020. 07. 20. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nyilvános tüntetést tartottunk, várható volt, hogy „valaki/valakik” majd lépni fognak ez ellen. Mi számítottunk erre, gondolom önök is – reagált a közösségi médiában Lukács Rudolf, a szombati, Józsefvárosi Önkormányzat elleni tüntetés szervezője arra, hogy olyan videót tett közzé Pikó András baloldali polgármester egyik képviselője, amely azt sugallta: vidékről érkezett bértüntetők voltak a demonstráción. A főszervező hozzátette: nyilvános szervezés volt azért, hogy jöjjenek az emberek és segítsenek nekik, hogy a kerületben megszűnjenek az október 13-i választást követően újra elharapózó kaotikus közállapotok.

– Sajnálom, hogy a valódi problémáról – amiért a tüntetést tartottuk – senki sem beszél – szögezte le Lukács, aki az „elbénázott” tüntetés után az interneten számtalan támadást kapott. A csalódott, elégedetlen józsefvárosiak egy szervezett demonstrációra számítottak. A sikertelenség ellenére többen megjegyezték: legalább elindult valami.

A szombati demonstráció a Horváth Mihály téri parkban és a Polgármesteri Hivatal előtt zajlott. A baloldal által közzétett videó készítője azonban a tüntetéssel szemben lévő templom mögötti parkolóban filmezett. Úgy tűnik, a videó készítője tudta, hogy a templom mögé fog érkezni egy kisbusz, amelyből vidéki, „informálatlan” tüntetők szállnak majd ki. A rögzített videón olyan kijelentések hangzanak el: „iskola bezárása ellen jöttek tüntetni”.

A szombaton történtek alapján úgy tűnik, nem egy elbénázott, inkább egy meghekkelt tüntetésről beszélhetünk. Adott néhány elkeseredett, tüntetésszervezésben járatlan helyi polgár, és velük szemben áll Pikó András polgármester profi csapata. Pikó volt kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza, aki jelenleg is a polgármester jobbkeze, nemhogy rutinos tüntetésszervező, hanem saját vállalkozást is futtat. Udvarhelyi nevéhez fűződik a Közélet Iskolája elnevezésű rendezvénysorozat. Az Auróra Kioszkban tartott hétvégi „tanórákon” olyan ismeretekre tehetnek szert az érdeklődők, mint például a tüntetésszervezés. Ezért nem meglepő, hogy Pikó újságírómúltja révén, profi kommunikációval és számos, Soros-szervezetekhez köthető támogatójával elterelték a figyelmet a tüntetés valódi okáról, és egy óra múlva már arról zajlott a közbeszéd, hogy a Fidesz bértüntetőket küldött a polgármesterre. Az ismételten áldozatszerepet játszó Pikó András azt a látszatot keltette, hogy vele szemben nincs elégedetlenség, hiszen nem a józsefvárosiak tüntettek ellene. A józsefvárosi Fidesz a tüntetés előtt és után is leszögezte: nem volt közük a szombati demonstrációhoz, a Pikó-csapat a közösségi oldalán és a saját médiájában mégis azt közölte, hogy megint a kormánypárt próbált ellene hangulatot kelteni.

– Ócska vádaskodásaival Pikó András a saját, botrányos teljesítményét próbálja elfedni. Jobb lenne, ha a hazugságok helyett, az alacsony színvonalú polgármesteri tevékenységén javítana. Pikó András biztos lehet abban, hogy ha így folytatja, és tovább zülleszti Józsefvárost, a szombatinál jelentősen nagyobb tüntetésekkel is számolnia kell a jövőben – írta korábbi közleményében a józsefvárosi Fidesz.

Mint ismeretes, és lapunk is beszámolt arról, hogy a múlt hét elején néhány elkeseredett helyi lakos tüntetésre hívta a polgárokat, mert a választások óta, az utóbbi nyolc hónapban ellepték a kerületet a hajléktalanok, ugyanis a polgármester kijelentette: a vegzálásuk befejeződött. Ezzel a hívószóval egyre többen Józsefvárost választják „otthonuknak”, ezáltal a kosz, a bűz, a fertőzésveszély is megsokszorozódik a kerület belső részein. A prostituáltak, a kábítószer-használók és -terjesztők is újra visszatértek Józsefváros utcáira. A korábban bezárásra ítélt Auróra Kioszk rendre zavarja a Csarnok-negyedben élők nyugalmát. Mindezeken túl a polgármester korrupciógyanús közétkeztetési botránya volt az utolsó csepp a pohárban a lakosoknál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.