Polgári Magyarországért Alapítvány: Dzurinda csak a saját előadását szervezte meg

A Fidesz pártalapítványa hangsúlyozta, hogy egy sikeres munkacsoporthoz többre van szükség egy kétórás előadásnál.

Forrás: MTI2020. 02. 08. 16:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) közlése szerint azért mondták le Mikuláš Dzurinda Budapestre szervezett munkacsoportülését, mert az valójában az egykori szlovák kormányfő előadása lett volna, és nem Európa jövőjével foglalkozó fórum.

A Fidesz pártalapítványa szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: tudomásul vették Mikuláš Dzurinda, az Európai Néppárt politikai agytrösztjének, a Wilfried Martens Európai Tanulmányok Központja elnökének, volt szlovák miniszterelnöknek Orbán Viktor miniszterelnökhöz írt nyílt levelét, mely a múlt hétvégén jelent meg a „baloldali-liberális kötődésű” Népszavában.

Nyílt levelében Mikuláš Dzurinda közölte, hogy megpróbálta bevonni a PMA-t egy Európa jövőjével foglalkozó munkacsoportba, de – a levél szerint – az eseményt a PMA egy nappal a tervezett időpont előtt lemondta.

„A valóság az, hogy az esemény nem egy Európa jövőjével foglalkozó munkacsoportülés lett volna, hanem Mikuláš Dzurinda európai körútjának egyik állomása, ahol az Európára vonatkozó politikai nézeteit Budapesten, a Soros György által finanszírozott CEU-n kívánta ismertetni. Amennyiben ez egy valódi munkacsoportülés lett volna, ahol érdemi párbeszéd folyik Európa jövőjéről és nem csak egy kétórás frontális előadás, amely egy 2017-es, Új európaiságért című tanulmányon alapul, érdemes lett volna megtartani a találkozót” – tudatták.

Hozzátették, fontosnak tartanak és támogatnak minden olyan rendezvényt, amelyen Európa jövőjéről gondolkodhatnak és folytathatnak párbeszédet, de meg vannak győződve arról, hogy egy sikeres munkacsoporthoz többre van szükség egy kétórás előadásnál. „Lehet, hogy Brüsszelben ez működik, de mi Budapesten felelősebben gondolkodunk Európáról” – áll a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.