Rémálom a közlekedés Karácsony Budapestjén + videó

Kocsival esélytelen átjutni a Blaha Lujza téren, csak a metró – javasolta a egy járókelő a 24.hu videójában. A kormánykritikus portál videóriportjából kiderült, hogy a budapestiek nem értenek egyet Karácsony Gergely főpolgármester közlekedésszervezésével és azzal sem, hogy miért egyszerre kellett mindent felújítani. Volt, aki azt kifogásolta, hogy miért nem a Covid-járvány másfél éve alatt kezdték meg a munkálatokat. Rossz hír az autósoknak: három hónapig tartanak majd a sávlezárások, vagyis az építkezés a tanévkezdésbe is belenyúlik.

Forrás: 24.hu2021. 07. 13. 13:50
null
A Blaha Lujza tér felújítása miatt lépésben lehet haladni a városban, több munkálat is egyszerre kezdődött meg. Fotó: Mirkó István Forrás: MN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blaha Lujza tér felújításának első napja megbénította Budapest közlekedését. A 24.hu portál helyszíni riportjából kiderült: mindenkinek elege van a Karácsony-féle dugókból és kerékpársávokból.

„Kocsival esélytelen átjutni a Blahán. Elesett a város, amióta biciklisávok vannak, így viszont egyenesen rémálom lesz” – mondta egy hölgy.

„Kupleráj” – kezdte egy másik járókelő, aki szintén hozzátette: eddig is az volt a kerékpársávok miatt, most pedig abszolút nem lehet közlekedni, a Petőfi hídnál áll a sor, másfél óra, mire beér az ember.

Egy taxis is megerősítette: nagyon nehéz haladni. „Meg kellett volna csinálni a Covid alatt, volt rá másfél év, most itt a nyár, közlekednének az emberek, és most kezdték el csinálni. Ez kritikán aluli – szögezte le a taxis.

Az autósok katasztrofális állapotokról beszélnek, mert egy sávra szűkült minden. – Nem lehet jobbra kanyarodni, fennakadnak a kocsik, egyszerűen nincs átgondolva a közlekedésszervezés – állapította meg egy dugóban ülő autós. Hozzátette: nincsenek menekülő útvonalak. A BKK szerint 10-12 hétig fog tartani a Rákóczi út–Nagykörút csomópontban a munka, ami az jelenti, hogy jócskán belenyúlnak a tanévkezdésbe a sávlezárások.

A videót itt nézheti meg:

Mint megírtuk, másfél éves késéssel és rossz időzítéssel kezdődött el a Blaha Lujza tér felújítása július 12-én. A 2019 őszén történt választási győzelem után azonban Karácsonyék forráshiányra hivatkozva félretolták a projektet, majd egy szűkített verziót vettek elő. Ez év elején már tudni lehetett, hogy nyáron munkához látnak. A különös az, hogy ahány alkalommal nyilatkozott valaki a főváros vezetése részéről a tervekről, annyiszor növekedett az erre szánt összeg: januárban még 2,67, júniusban már 3,468 milliárd forintról volt szó.

A Blaha Lujza tér rekonstrukciójával kapcsolatban – mint említettük – az időzítés is probléma.

Június közepe óta két másik felújítás is zajlik a fővárosban: a pesti alsó rakpart, illetve a Lánchíd rekonstrukciója, és nehezíti a helyzetet, hogy még folyik az M3-as vonalának átalakítása is.

Mindezek miatt buszjáratokat kellett átterelni az Andrássy útról a Rákóczi útra, a most elkezdett munka miatt azonban ez is módosul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.