Soros a migrációpárti erők összefogását sürgette

Nyíltan meghirdette migrációpárti listáját Soros György – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a spekuláns tegnap megjelent véleménycikkére reagálva.

Magyar Nemzet
2019. 02. 13. 6:39
Migrants eat a meal at a refugee center that welcomes migrants who arrive from Spain in Bayonne
A spekuláns szerint Európának erre kellene ébrednie Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyíltan meghirdette migrációpárti listáját Soros György – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a spekuláns tegnap megjelent véleménycikkére reagálva. Hidvéghi Balázs kifejtette: az európai parlamenti választás valódi tétje, hogy a listát sikerül-e győzelemre vinnie a milliárdosnak, aki ezt most már el is ismerte.

– Soros György teljesen nyilvánvalóvá tette: a migrációt támogató erőket akarja győzelemre segíteni a má­jusi európai parlamenti (EP-) választáson, és ezért meghirdette a bevándorláspárti Soros-listát – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója tegnap a spekuláns Európa, ébredj fel! című cikkére rea­gálva, amely a Project Syndicate-­oldalon jelent meg.

A spekuláns szerint Európának erre kellene ébrednie
Fotó: Reuters

Hidvéghi Balázs kifejtette: az EP-választás valódi tétje, hogy sikerül-e győzelemre vinnie listáját a milliárdosnak, aki ezt most már nyíltan el is ismerte.

– Az EP-választásokhoz közeledve Soros a bevándorláspárti politikusokat összefogásra szólítja fel, emellett ismét támadja hazánkat, mert a magyar emberek nemet mondtak a migrációra – fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta: Soros György kendőzetlenül nyomást gyakorol az európai uniós intézményekre és az uniós politikusokra, különösképpen az Európai Néppárt (EPP) vezetésére.

– Ezzel azt akarja elérni a tőzsdespekuláns, hogy a néppárt is elfogadja és támogassa a bevándorláspárti javaslatait. Soros azt is sürgeti, hogy az EPP büntesse meg Magyarországot – mutatott rá Hidvéghi Balázs.

Szavai szerint a hétfői nyilatkozat konkrétan és egyértelműen bizonyítja, hogy az alapítványguru és birodalma közvetlenül érdekelt az európai parlamenti választások befolyásolásában.

– Soros azt akarja, hogy az általa pénzelt, migrációt támogató erők foglalják el az uniós intézményeket – pél­dául az Európai Parlamentet –, hogy aztán gyorsított ütemben hajtsák végre a betelepítéseket, a bevándorlás szervezését, és ezzel meggyengítsék a nemzetállamokat.

– Míg Soros György számára arról fog szólni az EP-választás, hogy Európába és Magyarországra próbálja betelepíteni a bevándorlókat, nekünk az az elsődleges, hogy ne engedjünk ennek a migrációpárti nyomásnak – jelentette ki tegnap Hollik István kormányszóvivő.

A tőzsdespekuláns véleménycikkében egyebek mellett az általa „proeurópainak” nevezett erők összefogását sürgette, mivel „a következő mérföldkő a májusi EP-választás lesz, s versenyelőnyt élveznek az Európa-ellenes erők”. A milliárdos üzletember elvtelennek nevezte az EPP-t, amiért továbbra is sorai között tudja a Fideszt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.