Soros-szervezet irányítja majd Karácsony klímaszeánszait

A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat megbízásából a Soros György alapítványa által támogatott szervezet tart klímaügyi érzékenyítést a budapestieknek. A napokban kiválasztott résztvevők fejenként negyvenezer forintot kapnak azért, hogy statisztálnak a baloldali főpolgármester klímaprogramjához.

2020. 08. 31. 6:18
null
Fotó: Teknos

A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat megbízásából a Soros György alapítványa által támogatott szervezet tart klímaügyi érzékenyítést a budapestieknek. A napokban kiválasztott résztvevők fejenként negyvenezer forintot kapnak azért, hogy statisztálnak a baloldali főpolgármester klímaprogramjához.

Karácsony Gergely főpolgármester meglehetősen sajátos módon értelmezi a lakossági egyeztetés fogalmát. Mielőtt bármilyen saját véleményt osztanának meg a kiválasztott budapesti lakosok a fővárosi önkormányzattal, klímaügyi szakemberek előadásokat tartanak nekik, hogy milyen véleménnyel legyenek az új budapesti klímastratégiáról.

Mindezt Soros György alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítványok, valamint a korábban a Norvég Civil Alap által támogatott DemNet Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány finanszírozza és bonyolítja le.

Az érzékenyítő hétvégékre a napokban több száz budapesti lakos közül választottak ki ötvenet. A gyűlések szeptember 12-13-án és 26-27-én zajlanak a Városháza udvarán.

Mint a főváros a közleményében írja, a csoport két hétvégén keresztül hallgat szakértői előadásokat, melyeket részletesen megvitat, majd javaslatokat dolgoz ki egy adott cél eléréséhez. Jelen esetben ahhoz, hogy Budapest hatékonyan tudjon reagálni a klímaváltozásra. A klímastratégiáért felelős munkacsoport a közösségi gyűlésen megfogalmazott javaslatokat figyelembe veszi Budapest klímastratégiájának megalkotásakor.

„A közösségi gyűlés két vezető szakértője Bart István és Honti Márk. Feladatuk a gyűlés szakmai programjának kidolgozása és a gyűlésen felszólaló szakértők kiválasztása, irányítása. A felszólaló szakértők előadásokat tartanak majd a közösségi gyűlés résztvevőinek, tájékoztatva őket a legfontosabb tudnivalókról a saját szakterületükön. A résztvevők ezután az újonnan szerzett tudást is felhasználva megvitatják egymással elképzeléseiket, és javaslatokat dolgoznak ki” – közölte a fővárosi önkormányzat, nem titkolva, hogy irányítják a laikus, több esetben csak pénzért résztvevő statisztákat, ezzel kiváltva a lakossági egyeztetéseket a klímaügyi programjukhoz.

A DemNet Alapítvány nyílt támogatói között megtalálható Soros György szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítványok, valamint a Norvég Civil Alap, amely több éven keresztül olyan programok megvalósítására adott pénzügyi támogatást, mint a női jogok és az esélyegyenlőség, a civil szervezetek kapacitásszervezése és az emberi jogok és demokrácia kérdései. Mivel diszkriminálta a jobboldali civil szervezeteket, ezzel szemben a támogatott baloldali szervezetek pártpolitikai tevékenységet is végeztek, ezért a magyar kormány megszüntette az együttműködést, és azóta sem egyezett meg az alapkezelő kiválasztásáról a norvégokkal. A Magyar Nemzet egy korábbi cikkében kitért rá, hogy a Norvég Civil Alap forráselosztását hat európai országban is Soros Györgyhöz kötődő szervezetek felügyelik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.