Offenzívát indított a Soros-hálózat

LMBTQ-szervezetek adtak ki közleményt, amelyben az örökbefogadási törvény elfogadása ellen tiltakoznak.

Ritó Szabolcs
2020. 11. 20. 16:45
Revellers participate in the annual gay pride parade in Amsterdam
Ha valaki nem veszi át a szélsőséges gender-ideológiát, azt azonnal megbélyegzik Fotó: Piroschka Van De Wouw Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy civil szervezet közleményben tiltakozik az örökbefogadást szigorító törvényjavaslat ellen.

A közleményükben úgy fogalmaztak: „A kormány ellehetetlenítené az egyedülállók – és velük együtt élettársi kapcsolatban vagy azonos nemű párkapcsolatban élők – örökbefogadásának lehetőségét, ezzel csökkentve az örökbefogadók számát.”

Hangsúlyozták, hogy „az állam nem jó szülő, a szakértők szerint egy nevelőintézet akkor sem tudja megadni a gyerekek fejlődéséhez szükséges figyelmet és érzelmi biztonságot, ha nem történik bántalmazás. Ezért minden gyermek érdeke az, hogy ne nevelőintézetben, hanem családban vagy közösségi gondozásban nőjön fel, ami megegyezik az ENSZ és az Európa Tanács irányelveivel is”.

Azt is hozzátették, hogy „a javaslatcsomag a transz és interszex gyermekek jogait is tovább csorbítaná”.

A közleményt az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, az LMBTQ gyermekek szülei és támogatói, a Magyar Aszexuális Közösség, a Magyar Helsinki Bizottság, a Magyar LMBTQ Szövetség, a Prizma Közösség, a qLit – Leszbikus Magazin és Programszervező Egyesület és a Társaság a Szabadságjogokért írták alá.

A közleményt aláíró szervezetek vonatkozásában külön érdekesség, hogy az Amnesty International Magyarország, a TASZ és a Magyar Helsinki Bizottság kivételével minden szervezet LMBTQ-lobbista, amelyek több szálon is Soros György személyéhez köthetők. Soros Györgynek a héten megjelent véleménycikke alapján borítékolható volt, hogy a magyar kormány politikai összetűz alá kerül.

Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, a támadássorozat részeként Dunja Mijatovic az Európa Tanács nevében november 20-án arra szólította fel a magyar Országgyűlést, hogy halassza el a múlt pénteken a kormány által előterjesztett törvényjavaslat-tervezetekről szóló szavazást, ugyanis elfogadásuk messzemenően káros lenne az emberi jogok magyarországi helyzetére.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.