Sorosista abortuszlánc számára gyűjtött Cseh

A magyarra „Tervezett szülőség”-nek fordítható Planned Parenthood Federation of America nevű nonprofit szervezet folyamatosan támadja az abortuszokat korlátozó jogszabályokat.

2019. 07. 01. 6:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerika legnagyobb abortuszszolgáltatójának rendezett gyűjtést Cseh Katalin, a Momentum májusban mandátumot szerző európai parlamenti képviselője a privát Facebook-oldalán.

A magyarra „Tervezett szülőség”-nek fordítható Planned Parenthood Federation of America (PPFA) nevű nonprofit szervezet folyamatosan támadja az abortuszokat korlátozó jogszabályokat, például az USA-ban az államot is beperelték, hogy vonja vissza az abortuszt korlátozó törvényt. A PPFA – amelynek a tagintézményei több mint 800 klinikát működtetnek világszerte – idén januárban például annak ellenére épített abortuszklinikát Alabamában, hogy azt az ottani törvények tiltják.

– A PPFA az Egyesült Államokban összesen 18,4 millió dollárt kapott a Soros György-féle Open Society Institute-tól 2010 és 2013 között, s ezzel a milliárdos alapítványa a szervezet harmadik legbőkezűbb adományozójának bizonyult. Az adományt kifejezetten az ország déli és délkeleti régióira koncentrálták, vagyis a bevándorlás által leginkább érintett térségekről van szó – írta a PestiSrácok. A Lifenews.com 2016-ban különben arról írt, hogy miután a kiszivárgott videók szerint az abortuszlánc kutatás címszóval magzatok testrészeivel kereskedett, Soros Open Society Policy Centere másfél millió dollárt fizetett a PPSF-nek a kritikák elleni kampányra.

Érdemes megjegyezni, hogy az PPFA alapítója, Margaret Sanger a Ku-Klux-Klan női ágának is tartott előadást a múlt század első felében, továbbá ellenezte az abortusz intézményét, ha van más megoldás. Cseh Katalin hivatalos Facebook-oldalán a bírálatokra reagálva azt írta: kiemelten fontosnak tartja, hogy a családok maguk dönthessenek arról, mikor szeretnének gyermeket. – A Planned Parenthood azon dolgozik, hogy e döntés a családoknál és a nőknél maradjon, hogy döntéseiket minél több és pontosabb információ alapján hozhassák meg, s ha végül a terhességmegszakítás mellett döntenek, azt biztonságos és anonimitást biztosító körülmények között tehessék meg – fogalmazott.

Mint ismert, a nőgyógyász végzettségű Cseh egy korábban nyilvánosságra került hangfelvételen Papp Réka Kinga aktivistával azon a hasonlaton nevetgél, hogy szerintük az abortusz olyan, mint egy botmixer.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.