Szájer József közleménye a brüsszeli házibuliról

„Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, a kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat harmincéves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre” – írja közleményében Szájer József.

Ritó Szabolcs
2020. 12. 01. 15:40
SZÁJER József
Strasbourg, 2018. szeptember 11. Az Európai Parlament Multimédiás Központja által közreadott képen Szájer József fideszes európai parlamenti képviselõ felszólal a Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel) Fotó: Genevieve ENGEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy belga lap december 1-jén számolt be arról, hogy múlt pénteken a brüsszeli rendőrség rajta ütött egy házibulin. A jelenlévők között több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is ott volt. Szájer József a mai napon közzétett nyilatkozatában úgy fogalmazott:

„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint ecstasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról, hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője november 29-én közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy benyújtotta lemondását az európai parlamenti képviselő tisztségéről. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos. Döntését azzal indokolta, hogy egy hosszú ideje tartó gondolkodás végére tett pontot. Lemondása nincs összefüggésben a most zajló politikai küzdelem tartalmával. Továbbra is egyetért a magyar kormány álláspontjával, valamint támogatja azt.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye

Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.