Niedermüller szerint szinte nemzeti ünnep a Pride

Niedermüller Péter a demokrácia melletti lehető legerősebb kiállásnak nevezte a melegfelvonulást.

2020. 08. 18. 9:28
Niedermüller Péter
A DK-s polgármester többször is szembefordult a többségi társadalommal. Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Niedermüller Péter hétfői Facebook-bejegyzésében „már-már” nemzeti ünnepnek nevezte a Pride-ot. Erzsébetváros DK-s polgármestere a melegfelvonulást „köszöntötte” a posztjában, amely szerinte „a lehető legerősebb kiállás az egyenjogúság, a szabadság és a demokrácia mellett”.

A DK-s polgármester többször is szembefordult a többségi társadalommal.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Gyurcsány-párti politikus azt is fejtegette, hogy szerinte „bátorságukért” csodálni és segíteni kellene azokat az embereket, akik születési nemüktől függetlenül élnek. Nem ez volt az első eset, hogy Niedermüller a többségi társadalommal szemben különböző kisebbségeket favorizáló kijelentést tett. Az év elején például „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény heteroszexuálisokat, s ezzel erős tiltakozást váltott ki a lakosság körében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.