Szintet lépett a balosok fegyverfóbiája

Kiakadtak a haladók azon, hogy a Honvédelmi Minisztérium egy fegyveres honvédről készült képet osztott meg saját Facebook-oldalán.

Vizvári Soma
2020. 11. 20. 19:49
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 19-én volt a nemzetközi férfinap, mely alkalomból a Honvédelmi Minisztérium egy fegyveres – értelemszerűen férfi – honvédről készült fotót osztott meg közösségi oldalán. Több se kellett a „nem akarok többé katonát látni” hagyomány őrzőinek az újabb kiboruláshoz.

Az Új Egyenlőség nevű újbalos portál a Facebookon a következőképpen reagált a minisztérium fotójára: „Szeretnénk helyesbíteni. Férfinak lenni: érzékenynek lenni, empatikusnak, megértőnek, pacifistának, lágynak, békésnek, civilnek, puhának, minden macsóskodást, militarista kultuszt, fegyvert és erőszakot ellenzőnek lenni!”

 

Szeretnénk mi is segíteni, mert úgy tűnik, nem csak Budapest főpolgármestere van megilletődve, amikor egy honvéd nem meggymagokkal akarja megvédeni a hazáját, beleértve a katona- és fegyverundorban szenvedő haladókat is.

Leheljünk életet a fenti idézetbe! Képzeljük el, ahogy felvilágosult Pistike – akinek szülei nem hagyták, hogy csákót hajtogasson és huszárosat játsszon – feláll egy padra az isiben, belekortyol a szójalattéba, amivel a pubertás kori nemi érést igyekszik késleltetni, majd elmondja az Új Egyenlőség férfiléttel kapcsolatos megállapításait.

Mikor befejezi, egy kislány somolyogva feláll a székéből, odalép Pistikéhez, megfogja a fiú szabadon maradt kezét, majd hirtelen rászorít, és meglendíti Pistike arca felé. A művelet közben pedig a klasszikus kérdést ismételgeti: „Te miért ütöd magad?”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.