Vidnyánszky Attila tárgyalt az SZFE vezetőségével

Megállapodtak abban, hogy közös érdekük az oktatás elindítása és a tanórák megtartása.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTv2020. 09. 02. 17:52
VIDNYÁNSZKY Attila
Budapest, 2019. mjus 27. Vidnynszky Attila Kossuth- s Jszai Mari djas-djas rendez, a Nemzeti Sznhz figazgatja a Szabadtri Sznhzak Szvetsge nyri sznhzi vadnak megnyitjn s programismertet sajttjkoztatjn a Margitszigeti Szabadtri Sznpadon 2019. mjus 27-n. MTI/Sos Lajos Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rész vett a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetősége a Vidnyánszky Attila által kezdeményezett találkozón – írja a Hír TV. A fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke az egyetemen kialakult helyzetre, a vírusveszélyre és a tanévkezdésre hivatkozva kérte az egyeztetést.

Vidnyánszky Attila a Hír TV híradójának elmondta: nagy dolog, hogy a találkozó megvalósulhatott. Hozzátette: megállapodtak abban, hogy közös érdekük az oktatás elindítása és a tanórák megtartása a jelenleg fennálló helyzettől függetlenül.

Mint ismert, az egyik legtöbbször elhangzó vád az SZFE vezetősége, a hallgatók, valamint egyes sajtóorgánumok részéről az, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a kuratórium részéről nem volt hajlandóság az átalakításról való tárgyalásra, a döntéseket így a „fejük felett”, az érintettek bevonása nélkül hozták. Azonban Vidnyánszky Attila lapunknak válaszolva elmondta, sajnálatosnak tartja és nem örül annak, hogy lemondott az egyetem vezetősége.

Mint mondta, benne különösképpen megvolt a szándék az együtt gondolkodásra, azonban múlt csütörtökön az egyetem képviselői nem jöttek el a minisztériumba, a diákok képviselői meg sem indokolták távolmaradásukat, az egyetem rektora pedig egyéb elfoglaltságára hivatkozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.