Gyárfás Tamást kiverte a víz Tasnádi Pétertől

Gyárfás Tamás szerint félreértés nyomán terjedt el 1997-ben a városi pletyka arról, hogy ő megbízta Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével. Gyárfás nem félt Tasnáditól, de „jobb a békesség”, így fizetett, amikor a rossz hírű vállalkozó megzsarolta.

Magyar Nemzet
2020. 09. 01. 17:11
null
A volt producer tagadja, hogy ő végeztette ki riválisát Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem bíztam meg sem Tasnádi Pétert, sem Portik Tamást Fenyő János megölésével – jelentette ki sokadszorra is Gyárfás Tamás volt médiavállalkozó, sportvezető a Fővárosi Törvényszéken. A vád szerint Gyárfás volt a felbujtó a gyilkosságra. A hosszúnak ígérkező eljárásban a mai napon még mindig Gyárfás beszélt, és válaszolt az ügyész és a bíró kérdéseire. A törvényszék a mai napon a vádirat 12. pontját tárgyalta, azaz Tasnádi Péter vallomását. Mint ismert, az erőszakos bűncselekmények miatt összesen 13 évet börtönben töltött vállalkozó arról tanúskodott, hogy 1997-ben Gyárfás megbízta őt, hogy „tüntettesse el” Fenyő Jánost, amiért a megbízói díj első felét át is vette készpénzben a Nap TV akkori producerétől. Tasnádi azonban átverte a médiavállalkozót, majd amikor Amerikában vakációzva hallotta, hogy valóban lelőtték Fenyőt, gyorsan felvetette egyik emberével a megbízói díj másik felét is. Később újabb milliókat gombolt le Gyárfásról. Ezekről tanúvallomást tett Tasnádi akkori felesége, Marjai Judit is. Kovács Lajos nyugalmazott ezredes pedig a múlt héten, Tasnádi könyvének a bemutatóján árulta el, hogy 1997-ben napokkal a megbízás után már operatív információja volt a rendőrségnek arról, hogy Gyárfás Tasnádival akarja megöletni Fenyőt.

Tasnádi Péter és Gyárfás Tamás

Póta Péter bíró kedden a Portik Tamás által titokban felvett hangfelvételek alapján kérdezte Gyárfást a Tasnádihoz fűződő kapcsolatáról. Arra a kérdésre, hogy félt-e Tasnáditól, Gyárfás nemmel válaszolt. Arra, hogy akkor Portiknak 2004-ben miért mondta azt, hogy „kiveri a víz”, ha arra gondol, hogy Tasnádi kiszabadul a börtönből és megkeresi, Gyárfás azt mondta, nem félt, hogy Tasnádi erőszakot alkalmaz vele szemben, inkább attól tartott, hogy „belekeveri” Fenyő János meggyilkolásába. Tasnádi ugyanis 2003-ban felhívta őt a börtönből azzal, hogy Kovács Lajos, az ügy korábbi főnyomozója rá akarja venni, tegyen vallomást ellene a Fenyő-ügyben. Arra a kérdésre, hogy miért akarta volna egy rendőr rávenni Tasnádit, hogy vallomást tegyen ellene, Gyárfás azt mondta, akaratán kívül félretájékoztatta Kovács Lajost egy dátumról a Nap TV-vel kapcsolatban, ami miatt a nyomozó azt gondolta, ő állhat a bűncselekmény mögött, ráadásul az alvilági kapcsolatai és a gazdasági helyzete is ellene szólt. – Miért nem jelentette fel Kovácsot vagy Tasnádit, és miért nem használta fel a médiát, hogy tisztázza magát? – kérdezte a bíró. Gyárfás azt mondta: szégyellte, hogy a neve egyáltalán kapcsolatba kerül a Fenyő-üggyel, emellett soha nem élt vissza azzal, hogy lehetősége volt közéleti műsort készíteni.

Tasnádi volt feleségének vallomásáról Gyárfás azt mondta, a nő előbb védte Tasnádit, majd amikor megromlott a kapcsolatuk, a nő azért vallotta azt, hogy Tasnádi megbízást kapott Fenyő megölésére Gyárfástól, hogy volt férjének ártson ezzel.

Gyárfás Tamás arról is beszélt, hogy félreértés nyomán terjedt el a városi pletyka még 1997-ben, hogy megbízást adott volna Tasnádinak Fenyő János megölésére, és Tasnádinak „megtetszett a dolog”, mert ezzel fenn tudta tartani a „keresztapai nimbuszát”. Ám amikor a rendőrség is elkezdte komolyan venni a lehetőséget, már azt mondta Tasnádi, hogy csak „lehúzta” Gyárfást, aki „egy balek”. Azzal kapcsolatban, hogy Gyárfás Tamás tízmillió forintot adott a börtönből éppen szabadult Tasnádinak, Gyárfás előbb azt mondta, hogy Tasnádi megzsarolta, ráijesztett, „lehúzta”, aztán arról beszélt, hogy azért adott pénzt, mert „jobb a békesség”, valamint hogy félt, Tasnádi hamis vallomást tesz, amivel belekeveri őt a Fenyő-ügybe.

A per csütörtökön folytatódik a vád tizenharmadik szerkezeti egységével, Portik Tamás megbízásával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.