Távozásakor félmilliót kért a betegek adataiért Kiss Csaba

Korábban Csongrád-Csanád megyében dolgozott, Eperjes polgármestere és a falu, valamint Árpádhalom háziorvosa is volt az egymillió forintra büntetett Kiss Csaba, az az erdőkertesi háziorvos, aki megtagadta a koronavírus elleni vakcina beadását a pácienseinek. Amikor 2015-ben a szentesi járásban felmondott, magával vitte nyolcszáz beteg összes adatát, mondván, azok az ő szellemi terméke. A helyettesítő orvos akkor több információval rendelkezett egy újszülöttről, mint a nyolcvanéves emberekről – írja cikkében a Délmagyar.

Forrás: delmagyar.hu - Mediaworks2021. 03. 19. 13:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejárta az országot a hír, hogy Erdőkertes egyik háziorvosa, Kiss Csaba megtagadta a koronavírus elleni oltások beadását a pácienseinek. A doktor azt állította, nem azért nem olt, mert oltásellenes lenne, hanem azért, mert a rendelője nem alkalmas oltópontnak.

Egy februári nyilatkozatában viszont lapértesülések szerint azt mondta, hogy gyógyszerkísérletben nem vesz részt.

Kisst a Pest Megyei Kormányhivatal, mivel az oltás beadásának megtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és jogi előírásoknak, egymillió forintra büntette. A háziorvos azt mondta, hogy az ügyet jogi útra tereli.

A tiszaszigeti származású orvos, Kiss Csaba neve nem ismeretlen a Csongrád-Csanád megyében élőknek. 2001-től még a szentesi járásban élt és dolgozott, Eperjes és Árpádhalom háziorvosa volt. 2006-ban és 2010-ben Eperjesen polgármesterré is választották. Regnálása idején zárt be a településen az általános iskola és az óvoda.

Kiss Csabának 2014-ben nem szavaztak újra bizalmat az eperjesiek. Néhány hónappal a helyhatósági választás után mindkét településen felmondta a háziorvosi munkáját, mert elmondása szerint lejáratókampány folyt ellene.

2014 őszétől 2015 februárjáig egyébként több mint száz betege kérte át magát másik háziorvoshoz.

Kiss Csaba eperjesi, árpádhalmi távozása hatalmas port vert fel. Az orvos ugyanis magával vitte a csaknem nyolcszáz árpádhalmi és eperjesi beteg adatbázisát, mert azt mondta, az ügyvédei szerint az az ő szellemi terméke, amiért ötszázezer forintot kért az eperjesi önkormányzattól. A kért összeget nem fizették ki neki. Kiss Csaba távozása után, adatok híján a helyettesítő orvos került nehéz helyzetbe, mivel egy újszülöttről is több adata volt, mint az idősebb páciensekről.

Az asszisztenssel közösen, túlórában készítettek új beteglapokat a bekért kórházi zárójelentések és sok esetben a gyógyszeres dobozok alapján.

Kiss Csaba a főváros környékén helyezkedett el, és a politikai pályáról sem mondott le. 2018-ban az LMP országgyűlési­ képviselőjelöltje volt.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) a napokban kiadott egy közleményt, ami szerint a hippokratészi esküvel ellentétesnek tartanak minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, illetve alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét. A MOK azt írta, elhatárolódnak minden, a kamara etikai normáival összeegyeztethetetlen módon megnyilatkozó orvostól.

A Pest Megyei Kormányhivatal számára sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását – írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben. Ebben idézték Tarnai Richárdot, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét is, aki szerint „miközben az ország óriási erőfeszítéseket tesz a járvány megfékezésére, elfogadhatatlanok azon romboló cselekedetek és megnyilatkozások, amelyekkel meg akarják akadályozni, hogy Magyarország legyőzhesse ezt a kórt”.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.