Tíz évet kaphat az erőszakoló afgán

Vádat emeltek tegnap a 19 éves afgán migráns, Sarhadi Bilal Ahmad ellen, aki tavaly Budapesten megerőszakolt egy nőt, két másik áldozatát pedig szexuálisan molesztálta. Halmazati büntetésül tíz év szabadságvesztéssel sújthatják és kiutasíthatják az országból.

2019. 04. 30. 13:12
null
Forrás: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt tegnap a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség szexuális erőszak bűntette és kétrendbeli szeméremsértés vétsége miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) az afgán menekültstátusú Sarhadi Bilal Ahmad ellen. A vád szerint a gyorséttermi alkalmazott az éjjeli órákban szexuálisan bántalmazta a mosdót használó nőt; az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz ellene. A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályok alapján – tíz évig terjedő szabadságvesztés. Büntetése letöltése után várhatóan kiutasítják az országból.

Fotó: BRFK

A vádirat szerint az elkövetéskor 18 éves Sarhadi Bilal Ahamad Budapesten, az V. kerületi József Attila utcában dolgozott egy gyorsétteremben. 2018. szeptember 9-én, hajnali 2 óra körül egy fiatal nő megkérte, hogy engedje meg a gyorsétterem mosdójának használatát. A vádlott a személyzeti mosdóhoz kísérte későbbi áldozatát. A menekültstátusú afgán férfi az ajtó előtt várakozott, miközben több alkalommal megpróbált benyitni a helyiségbe. Mikor a nő ki akart jönni, a férfi belépett a mosdóba, és annak ajtaját belülről bezárta, a kulcsot pedig kivette a zárból.

A vádlott ezután közel lépett a sértetthez, és kényszerítette, hogy csókolja meg, azt ígérte, hogy utána kiengedi. A kényszerhelyzetben lévő nő a kérésnek eleget tett, azonban a vádlott még erőszakosabban lépett fel és szexuálisan bántalmazta a sértettet, akin nemi erőszakot követett el, s csak ezután engedte ki a mellékhelyiségből. A nő az utcán, a gyorsétterem előtt álló járókelőtől kölcsönkért mobiltelefonról értesítette a rendőrséget. A tettes elmenekült a helyszínről.

Az afgán menekült 2018 júniusában további két szexuális bűncselekményt követett el. Éjjel a VII. kerületben egyedül közlekedő nők ellen követett el szeméremsértést. A vádirat szerint a férfi az egyik alkalommal a nemi a szervét vette elő, a másik alkalommal pedig akarata ellenére átkarolta és fogdosta a sértettet. A vádlottat végül Németországban fogták el és adták ki hazánk igazságszolgáltatásának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.