„Ez háború az egész társadalom ellen”

Egyebek mellett a kisgyermekeken végzett nemváltoztató műtétek előtt nyitja meg a kaput a homoszexuális nézőpontot népszerűsítő mesekönyv a kiadvány megjelenése ellen tiltakozó tüntetés felszólalói szerint. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke azt hangsúlyozta a demonstráción, hogy a társadalom egész hagyományos értékrendjét kikezdheti a Meseország mindenkié című kiadvány. A könyv egyébként még a magyar baloldalt is megosztja, Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere az előzetes tervekkel ellentétben végül nem ment el a felolvasórendezvényre.

2020. 10. 03. 20:33
Mi Hazánk mozgalom tüntetés
2020.10.03. Budapest a képen Toroczkai László mesekönyv elleni tüntetés Dúró Dóra, Szakáts Árpád, Toroczkai László Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heves tiltakozást és markáns szónoklatokat váltott ki az első homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv megjelenése a hagyományos családi normákat féltő tüntetőkből. A Bródy Sándor utcában, a könyvet kiadó Labirisz Leszbikus Egyesület székhelyénél rendezett szombati demonstráció szervezője a Mi Hazánk volt, s a párt elnöke, Toroczkai László úgy fogalmazott: „Egy olyan kór ellen harcolunk, amelyet csírájában el kell fojtani. Most már mindenkinek egyértelmű, hogy nem néhány aberráltról szól a történet. Ez egy háború az egész társadalom, az egész világ ellen.” Eközben az épületből üvöltő zenével próbálták elnyomni az ellenük felszólalók hangját.

Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet

Türelmetlen toleránsok

Toroczkai arra is rámutatott, hogy míg az ellentmondásos könyvet népszerűsítők rendszerint a demokráciára hivatkoznak nézeteiknek toleranciát követelve, addig ők megzavarják a demonstrációt, és megpróbálják azokba fojtani a szót, akik a gyermekeikért állnak ki. – Sőt, fizikai agresszióval családanyákat fenyegetnek. Ez az igazi énjük, egy agresszív, fenyegetőző, de rendkívül gyáva kisebbséggel állunk most szemben – jelentette ki a több száz fős tömegnek a pártelnök.

A demonstráción felszólalt Szakács Árpád Lovas István sajtódíjas újságíró, aki a jelenkort történelmi kontextusba helyezve arra hívta fel a figyelmet, hogy a balliberális eszméket mindig érzékenyítéssel fogadtatták el a társadalommal, ilyen volt a szocializmus, a kommunizmus, és ilyen most a lila színben terjedő liberalizmus is. – Amikor hatalomra jutott az érzékenyítők kisebbsége, minden esetben a legvéresebb terrorral támadt rá a többségi társadalomra – fejtette ki.


Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet

Veszélyben a gyermekek

Az újságíró utalt arra is, hogy Nyugaton szinte már természetes, hogy hormonokkal kezelt kisgyerekeket nemváltoztató műtétekre visznek a szüleik. – A hatéves kisfiúkkal kötelezően homoszexuális leveleket irattatnak és egyéb aberrált felvilágosításoknak nevezett perverz dolgokra kényszerítik őket, sok országban pedig ma már a pedofília legalizálása van terítéken. Ez lesz itt is hamarosan – figyelmeztetett Szakács, emlékeztetve: a genderpropaganda terjesztésének vezetését 2009-ben maga Dobrev Klára vállalta magára, a szakmai hitelesítésben pedig Vekerdy Tamás gyermekpszichológus segédkezett.

Közben közel nyolcvanezren írták alá a CitizenGO petícióját, amely azt szeretné elérni, hogy a könyvesboltok polcairól vegyék le a Meseország mindenkié című érzékenyítő mesekönyvet. A hatékonyságért a szervezők telefonos kampányt is indítottak. – Arra kérjük most barátainkat és tagjainkat, hogy hívjuk fel telefonon a Pagony és a Líra könyvesboltokat, és fejtsük ki nekik, hogy miért tartjuk aggasztónak a könyv árusítását. Mindenkit arra kérünk, hogy udvariasan, a vonal végén lévő ügyintéző vagy vezető személy emberi méltóságát tiszteletben tartva mondja el a kérését és azt, hogy miért aggódik, amíg felnőtt tartalmak lelhetők föl egy gyerekek számára írt könyvben – hívta fel a figyelmet új akciójukra a genderlobbisták által megfenyegetett Schittl Eszter, a CitizenGO vezetője.

Őrsi meghátrált

Bár Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere is részt vett volna a vasárnap délelőtti matiné meseolvasáson, ahol az érzékenyítő mesekönyvből olvasott volna fel egy részletet, végül meggondolta magát. A szocialista polgármester a közösségi oldalán úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy a politika nem szólhat bele a mesék tartalmába, a műveket az alkotók hozzák létre olvasóiknak. – A mesék esetében a szülők feladata és felelőssége, hogy eldöntsék, mely könyvet vásárolják meg, mely meséket olvassák föl gyermeküknek – írta, hozzátéve: a teljes politikamentességet magára nézve is kötelezőnek tartja, ezért nem vesz részt és nem olvas fel az eseményen.

Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet

A szombati Szentkirályi utcai tiltakozás kapcsán Dombos Tamás, az LMBTQ-szövetség elnöke levélben fordult Pikó Andráshoz, Józsefváros polgármesteréhez. Pikó válaszában pedig úgy fogalmazott, hogy „a tüntetés a normális többséget provokálja”, és támogatásáról biztosította az Auróra Klubban tevékenykedő LMBTQ-közösséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.