Törvénytelenül támadja a konzultációt a baloldal

A Fidelitas elutasítja a demokratikus és szabad véleménynyilvánítás bármilyen akadályoztatását vagy korlátozását.

2020. 07. 16. 7:47
HADHÁZY Ákos
Hamarosan kiderül, hogy Hadházy valóban tesz-e feljelentést. Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggályait fejezte ki tegnap a nemzeti konzultáció kérdőíveinek harmadik személy általi begyűjtése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az M1-en.

Péterfalvi Attila szerint ha a kérdőíveket az érintetteken kívüli harmadik személy gyűjti be, az a demokratikus jogállami megoldással megy szembe.

A radikális baloldali Hadházy Ákos (képünkön) és csapata ugyanis önkényesen kezdte el begyűjteni a konzultáció íveit, az országgyűlési képviselő akció­ja körül azonban rengeteg furcsaság van.

Budapest, 2018. április 8.
Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Danubius Hotel Arenában 2018. április 8-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Sajtóértesülések szerint ­például évek óta bizalmi kapcsolatban van a képviselővel az a baloldali újságíró és felesége, akiknek pontosan ugyanabban a budapesti lakásban van bejelentett vállalkozása, amely egyben Hadházy alapítványának postacíme is.

Péterfalvi Attila elmondta, egyes országgyűlési képviselők, ellenzéki pártok és akciócsoportok arra szólítják fel az embereket, hogy ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket, azonban ezek a felhívások nem tartalmazzák egyértelműen, hogy a továbbiakban hogyan kezelik a megszerzett adatokat, ráadásul a kérdőíveken szereplő adatokat akár szimpatizánsi adatbázis építésére is fel tudják használni.

Hozzátette: személyes adatok esetén az unió adatvédelmi rendeletének szabályai alkalmazandók, amely a pártokra és az országgyűlési képviselőkre is vonatkozik.

De nemcsak Hadházy Ákos bojkottálja a nemzeti konzultációt: Debrecenben jó néhány kitöltött kérdőív utcai kukában landolt, miután egy motoros a helyi momentumosoknak átadta őket.

Az esetről fotók is készültek, amelyeken látható, hogy egy bukósisakos férfi lezárt borítékokat ad át kabátja belső zsebéből a Momentum aktivistáinak, akik szemrebbenés nélkül felbontották azokat, majd a kérdőíveket a kísérőlevelekkel együtt a köztéri szemetesbe dobták.

A Fidelitas országos választmánya nyilatkozatot adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben úgy fogalmaztak: a leghatározottabban elutasítják a demokratikus és szabad véleménynyilvánítás bármilyen akadályoztatását vagy korlátozását, és kiállnak a személyes adatok védelme mellett.

A baloldali támadások ellenére a konzultáció íveit már több mint négyszázezren küldték vissza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.