Újabb törvénysértést követhetett el Érd balliberális vezetése

A város Fidesz–KDNP-s frakcióvezetője szerint a polgármester politikai játszmát folytat a kormány ellen.

2021. 02. 16. 17:05
null
Vajon meghátrál-e a lakossági nyomás miatt a balliberális vezetés? Forrás: Facebook/Csőzik László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városi költségvetés törvény által előírt benyújtási határideje február 15. volt. Ma február 16. van, a polgármester nem nyújtott be költségvetést – erről adott hírt Facebook-oldalán az Érdioldal.hu. A hírt megerősítette lapunknak az érdi Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Simó Károly a Magyar Nemzetnek elmondta, a mulasztás oka az lehet, hogy Csőzik László balliberális polgármester pénteken tárgyal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

– A polgármester a törvénysértést is vállalva azért nem nyújtott be költségvetést, mert a találkozó előtt nem akarja kiteregetni a lapjait. Arra számítunk, hogy a büdzsé elkészítésénél nagyon vastagon fog majd a ceruza, mindent beterveznek a legnagyobb összeggel, és ezt tárják majd Gulyás Gergely elé.

Ebben a tervezetben nagyon nagy távolság lehet majd a lehetőségek és a vágyak között. Erre utal, hogy Csőzik László konkrét költségnövekedést jelentett már be, azt közölte, hogy húsz százalékkal megnövelné a közvilágítás költségeit, mondván, azt úgyis az állam fizeti ki teljes egészében – fogalmazott Simó Károly. A kormánypárti politikus úgy véli, Csőzik László igyekszik ismét politikai feszültségkeltésre használni az ügyet.

– Ha ugyanis a kormány nem adna annyi pénzt, amennyit kérnek, akkor azt kommunikálná, hogy az állam cserben hagyja Érdet, és nem segít a bajban – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető.

Csőzik László, Érd balliberális polgármestere nem nyújtotta be határidőre a költségvetést
Fotó: Facebook/Csőzik László

Hozzátette: azzal egyetértenek, hogy a működéshez feltétlen szükséges pénzt az államnak kellene biztosítania az önkormányzatnak. Szavai szerint ugyanakkor tekintettel kellene lenni arra is, hogy az állam az elmúlt években soha nem látott mértékű, 65 milliárd forintos fejlesztési támogatást adott már Érdnek. – Attól tartunk, hogy Csőzik László ismét politikai játszmába kezd, és a teljes kompenzáció elmaradása esetén azzal támadja majd a kormányt, hogy az állam kivérezteti az önkormányzatokat – mutatott rá Simó Károly.

A kormánypárti politikus jelezte: a történtek ismeretében nem volt véletlen, hogy a közelmúltban a város polgármestere nem tájékoztatta őt a település pénzügyi helyzetéről, valamint hogy egyes cég- és intézményvezetők nem reagáltak a megkeresésére.

– Ha most tisztán látnánk a helyzetet, akkor azonnal le tudnánk leplezni Csőzik Lászlóékat, hogy szándékosan felültervezik a költségvetést – mondta Simó Károly.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.