Újabb vádak Donáth ellen

Megtörte a csendet Donáth László egyik állítólagos áldozata, aki a feltételezett zaklatások színhelyéül szolgáló budapesti szeretetotthonban dolgozott egykor.

Forrás: MN2019. 08. 10. 9:20
Donáth László
Budapest, 2014. október 3. Donáth László evangélikus lelkész, volt parlamenti képviselő felszólal a civilek Szabadság téri demonstrációján, amelyen a National Policy Institute elnevezésű, a fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezet budapesti konferenciája ellen tiltakoztak 2014. október 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtörte a csendet Donáth László egyik állítólagos áldozata, aki a feltételezett zaklatások színhelyéül szolgáló budapesti szeretetotthonban dolgozott egykor. A nő a 888.hu-nak tegnap részletesen beszámolt arról, hogy miket művelhetett az intézményben a Momentum európai parlamenti képviselőjének, Donáth Annának az édesapja.

– Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a WC-be bújtunk előle, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? „Jöjjön a tornaszobába, kedves!”

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás – emlékezett vissza az áldozat. A sértett azt hangoztatta, hogy a felidézett dolgok csak a „mindennapos” zaklatásoknak számítottak.

– Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket, ez ment éveken keresztül. És mindenki tudta. Ő ilyen volt egész életében. De senki nem lépett, féltek tőle – mondta a nő. Hozzátette: Donáthot rendkívül karizmatikus személyiségnek tartja, akibe sokan szerelmesek is voltak, ám a legtöbben azért tűrték el a viselkedését, mert tartottak tőle.

Mint megírtuk, az intézmény több dolgozóját is zaklathatta az otthonban lelkészként dolgozó volt MSZP-s képviselő. Az egyik áldozat már feljelentést is tett az ügyben, ennek nyomán a BRFK szexuális kényszerítés miatt június óta nyomoz Donáth László ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.