V. Naszályi bíróság elé viszi Bayer Zsolt ügyét

Az I. kerületi polgármester állítólagos jogi szakvéleményre hivatkozva perelné lapunk publicistáját.

Magyar Nemzet
2021. 01. 14. 11:39
null
V. Naszályi Márta a párbeszéd színeiben lett 2019-ben az I. kerület polgármestere Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

V. Naszályi Márta, I. kerületi baloldali polgármester ma délelőtti online sajtótájékoztatóján igyekezett kiemelni, hogy lapunk publicistája nem esett különleges megítélés alá, amikor az ügyét elbírálták. Ennek némileg ellentmond, hogy a kerületvezető által meghirdetett sajtótájékoztatónak az volt a címe, hogy „Eljárást kezdeményezünk Bayer Zsolt lakásügyével kapcsolatban”.

Az online „sajtótájékoztatón”, amelyen kérdezni nem lehetett, V. Naszályi csupán egy szöveget olvasott fel, elhangzott, hogy a 2019-es önkormányzati választások után elkezdték a lakásszerződések felülvizsgálatát. 2020 nyarán az önkormányzat több eljárást is megindított úgynevezett színlelt lakáscserék ügyében, ám ezek között nem szerepelt Bayer Zsolt és családja ügye – mert V. Naszályi Márta állítása szerint nem politikai alapon mérlegelték az eljárások megindítását.

– 2020 szeptemberében Bayer Zsolt azonban interjút adott az Azonnali nevű hírportálnak – mondta a polgármester, aki szerint a publicista az interjúban elismerte, hogy „a törvény kijátszásával jutott vári lakáshoz”. Az interjút követően V. Naszályi soron kívül vizsgálta meg a Bayer Zsolthoz köthető lakásszerződéseket. A polgármester úgy fogalmazott, hogy a jogi szakértők szerint a kerületet hátrány érte. – A lakáscsere színlelt volt, Bayer pedig az interjú alapján ennek tökéletesen tudatában volt. A szakvélemény Bayer Zsolt ügyét peresítésre javasolja – mondta a kerületvezető.

– Bayer Zsolt családjának lakásbérleti ügyét perre visszük. Az önkormányzat átvizsgálta az összes szerződést, további ügyeket is bíróság elé fogunk vinni

– emelte ki V. Naszályi.

Választ vár a Fidesz

– A Medián és a 21 Kutatóközpont által politikai megrendelésre készített közvélemény-kutatás irányított kérdésekkel félrevezető eredményeket közölve próbálja legalizálni V. Naszályi Márta és a baloldali koalíció új lakásrendeletét. Azt, amelyik a terveik szerinti radikális lakbéremeléssel több száz kerületi polgár lakhatását veszélyezteti és amelyik a bérleti jog örökíthetőségének és cseréjének ellehetetlenítésével több tíz milliós anyagi kárt okoz minden érintett háztartásnak – írta Facebook-oldalán az I. kerületi Fidesz.

– Kérdés sem férhet ahhoz, hogy az eredmények nem tükrözik a kerületi lakosok véleményét. Ezt a politikától függetlenül szerveződő több száz tiltakozó állampolgár aláírásával is bizonyítani tudja – írta a párt, amely azt is kifogásolta, hogy a felmérés eredményeit előbb kapta meg a 24.hu című liberális portál, mint a helyi ellenzéki önkormányzati képviselők.

A Fidesz az alábbi kérdésekre vár mihamarabb választ V. Naszályi Mártától:

  • Az önkormányzat által megrendelt kutatás eredménye hogyan jutott el hamarabb a 24.hu-hoz, mint a képviselőinkhez?
  • Mennyi pénzt költött az önkormányzat a lakosság adóforintjaiból erre a kutatásra?
  • Hány közvélemény-kutató cégtől kértek ajánlatot?
  • Hol lehet nyilvánosan összehasonlítani az ajánlatokat?
  • A rendeletbe foglalt átlátható működés értelmében hol tekinthető meg a kutatócégek és az önkormányzat közötti szerződés?
  • – A bérlakásban élő emberek és az egész I. kerületi lakosság nevében felszólítjuk a városvezetést, hogy hagyjon fel a bérlakásban élők lakhatásának ellehetetlenítésével, az ellenük folytatott uszítással és a pártpolitikai töltetű kutatásokat ne a közvagyon elherdálásával végeztessék! – írta a párt.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.