Vajon mit lát Soros, amikor reggel a tükörbe néz?

George Soros, mifelénk csak Dzsordzsi bá’, a minap újabb interjúval lepte meg a világot.

Pósa Árpád
2020. 05. 12. 15:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

George Soros, mifelénk csak Dzsordzsi bá’, a minap újabb interjúval lepte meg a világot – a fene se kíváncsi rá, de ezzel ő nem foglalkozik –, amelyben elmondta, hogy Orbán Viktor diktátorrá nevezte ki magát. Kicsit poros a szöveg, a fél világ hangoztatja ezt a lózungot már évek óta, továbbá a magyar miniszterelnök még autokrata, antiszemita, fasiszta és egy szemernyit náci is. A kisöreg azonban nem elégedett meg azzal, hogy emberei százával jelentik ki, a médiái százával visszhangozzák, a zsebéből kiabáló európai politikusok nap, mint nap hangoztatják a megrendelt kulcsszót.

Neki magának is porondra kellett lépnie. Mert, ha ő mondja, akkor az mindjárt más. Akkor az meg van mondva, és nincs apelláta. Diktátum. Pont.

Nem tudom, hogy a derék filantróp, a jóságos Dzsordzsi bá’, elgondolkodott-e már egy pillanatra is a világmegváltás emberpróbáló munkájának végzése közben. Volt-e már úgy, hogy reggel belenézett a tükörbe, és azt látta, aki ő valójában? Mert mi is George Soros valójában?

Lássuk, minek lehet nevezni azt az embert, aki

  • országok és milliárdnyi ember megkérdezése nélkül, akaratuk ellenére másfajta életet akar nekik diktálni,
  • pénzét felhasználva bankokat, országokat, valutákat támad meg, diktál a pénzpiacokon,
  • a világ médiumaiból jelentős résznek diktál,
  • a világ politikusaiból jelentős részt a markában tart, hogy diktálhassa nekik a jó döntéseket,
  • civilnek álcázott szervezetekbe tömörített politikai ügynökökkel hálózza be a földgolyót, hogy diktálhasson az országok közéletében,
  • saját egyetemen okosítja ki aktivistáit, majd akár különböző országok kormányzati köreibe is eljuttatja őket, hogy diktálhassa országok ügyeit,
  • bírókat és ügyvédeket érzékenyít, hogy diktálhassa döntéseiket,
  • Európára 1, nem, inkább 2 billió euró hitelt akar rákényszeríteni, hogy a kamatok öröme mellett végre szabadon diktálhasson az egész EU-nak,
  • most veszi át éppen a Facebook, az Instagram, a WhatsApp és egyéb, több milliárd gyanútlan embert tömörítő online platform feletti irányítást, hogy diktálhasson nekik.
  • Terjedelmi okok miatt nem veszem végig az egész listát, csak néhány markánsabbat emeltem ki. Szóval minek lehet nevezni ezt az embert?

    Ő maga azt kedveli a legjobban, ha filantrópnak nevezik. Ezt igazán frappáns módon csak Hadházy Ákos, a lovak nagy ismerője tudná kommentálni. Nem írom le, de tudják...

    És nem, ez az ember nem filantróp. A filantróp ugyanis saját pénzéből áldozva, csendben segít a rászorulókon. Viszont, ha Dzsordzsi bá’ segít valakin, abba az belenyomorodik. Akár országostól. A kisöreg pedig közben – mintegy járulékos veszteségként – betegre keresi magát.

    George Soros tükrében reggelente egy igazi, hamisítatlan diktátor képe jelenik meg. És még ő kiált diktátort!?

    Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.