Válaszolt a legfőbb ügyész az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottság elnökének

A magyar Alaptörvény értelmében nem mehet el Polt Péter arra az ülésre, amelyre az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának elnöke hívta meg eredetileg a legfőbb ügyészt.

Magyar Nemzet Online
Forrás: ugyeszseg.hu2019. 02. 19. 17:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polt Péter a bizottság elnökének juttatta el azt a levelet, amelyben tájékoztatta Inge Gräßlét, hogy nem vehet részt a március 4-én tartandó eseményen. Polt felhívta a figyelmet, hogy a bizottság egyik tagja a számára írt levelet már nyilvánosan közzétette úgy, hogy nem csak az ülés tényéről számolt be, hanem azt a látszatot keltette, mintha a magyar legfőbb ügyész megjelenési és beszámolási kötelezettséggel tartozna a bizottság felé. Amint a Hvg.hu cikkéből kiderül, Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője osztotta meg nyilvános Facebook-oldalán a Poltnak küldött levelet.

Ezzel nemcsak a fenti, nem valós kötelezettségek látszatát keltette Jávor, hanem olyan politikai dimenzióba helyezte a meghívást, amely a már folyamatban lévő európai parlamenti választási kampányhoz köthető.

„A magyar Alaptörvény (Alkotmány) ugyanakkor megtiltja a magyar ügyészségnek, az ügyészség bármely tagjának, hogy politikai tevékenységet fejtsen ki, illetve ilyenben közreműködjön. Ennek megfelelően még a látszatát is kerülni kell annak, hogy a magyar legfőbb ügyész közreműködésével tartott bizottsági meghallgatás politikai kampányeseménnyé váljon” – írta levelében Polt Péter, aki éppen ezért nem lesz jelen az ülésen.

Polt Péter levelét teljes levelét az ugyeszseg.hu tette közzé, azt az alábbiakban olvashatják:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.