Várnai László: Karácsony a polgármester, de Tóth Csaba dönt Zuglóban

Az elmúlt öt évben nem Karácsony Gergely irányította Zuglót, hanem a szocialista Tóth Csaba döntött, az ő üzleti érdekeinek megfelelően alakultak a dolgok – erről Várnai László beszélt a Hír Tv Magyarország élőben című műsorának hétfői adásában. A CivilZugló Egyesület támogatásával induló, független zuglói polgármester-jelölt szerint, ahogy az elmúlt húsz évben, úgy ebben a ciklusban is politikai félelem uralkodott a főváros XIV. kerületében.

Forrás: Hír TV2019. 10. 01. 11:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista Tóth Csaba és Karácsony Gergely kötöttek egy megállapodást, hogy Karácsony Gergely, mint polgármester megkapja a rangot, valamint az azzal járó médiafigyelmet, Tóth pedig megkapta Zugló gazdaságát és ő, mint országgyűlési képviselő beült „az önkormányzati hivatal kellős közepébe”

– hívta fel rá a figyelmet Várnai László.

Közlése szerint az állapotokat jól jelezte, hogy testületi ülések nem akkor kezdődtek el, amikor a polgármester megjött, hanem akkor, amikor Tóth Csaba megérkezett.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy pánikban lehetett-e Karácsony Gergely az elmúlt években, Várnai példaként hozta fel, hogy a polgármester nem merte megvétózni a zuglói parkolási szerződést, mert mint fogalmazott, „ha él a vétóval, akkor biztonsági őrt kellene tennie a háza elé”.

A független polgármester-jelölt szerint Karácsony Gergely esetében nem pusztán fizikai félelemről lehetett beszélni, hanem ő már eleve tartott attól is, hogy aláírásával döntésekhez kell adnia a nevét.

Tóth Csaba ebből a szempontból jogilag nem szereplő, de mégis az ő akarata érvényesült a hivatalban a testületi döntéseknél, a vagyoneladásnál, a parkolásnál. Gergő mindig próbálta valamilyen módon visszavágni a dolgokat, de volt arra példa, hogy azt mondták neki a szocik, hogy határozatképtelen lesz kétszer a testületi ülés és holnapután feloszlatjuk és már nem leszel polgármester

– tette hozzá.

Velkovics Vilmos emlékeztetett, három éve nyomtalanul eltűnt Sápi Attila önkormányzati képviselő és a rendőrség emberölés miatt nyomoz. Erre reagálva Várnai László elmondta, Tóth Csabától nem áll távol az, hogy egy „kétméteres emberrel” a háta mögött „finoman” közölje, mit is kellene tenni. Közlése szerint folyamatos volt a fenyegetés, amelyek az ellehetetlenítésről, a tönkretevésről, vagy éppen a zaklatásról szóltak.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.