Vona Gábor: Szijjártó Pétert nem lehet munkakerüléssel vádolni

Ha valakit nem lehet munkakerüléssel vádolni, az Szijjártó Péter – írta közösségi oldalán Vona Gábor, a külgazdasági és külügyminisztert ért támadásokra reagálva. A Jobbik volt elnöke szerint az egész botránykeltés csak arra jó, hogy ismét egy jó nagy adag moslék kerüljön a magyar közélet vályújába.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Vona Gábor2020. 08. 21. 18:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatos támadások és gyűlölködés kereszttüzébe került Szijjártó Péter. A balliberális média által indított gyűlöletáradatot ezúttal az a fotó idézte elő, amit az Átlátszó készített a tárcavezetőről és feleségéről az adriai nyaralásuk alkalmával.

A baloldali pártok és politikusok is kapva kaptak az alkalmon, hogy végre fogást találjanak a külgazdasági és külügyminiszteren. Vona Gábor viszont – meglepő módon – nem állt be a sorba. Sőt! A közösségi oldalán vette védelmébe Szijjártó Pétert.

A Jobbik volt elnöke azzal kezdte, hogy akár örülhetne is, hogy a minisztert rajtakapták a nyaraláson, mondhatná, hogy visszanyalt a fagyi, ennek ellenére több okot is felsorakoztatott, hogy miért nem teszi ezt:

„bár számtalan dologban nem értek egyet a kormány külpolitikájával, ha valakit nem lehet munkakerüléssel vádolni, az éppen Szijjártó Péter.”

Hozzátette: „Az elmúlt hetekben legalább háromszor megkerülte a Földet.”

Véleménye szerint az a legalja mindennek, hogy ,,nyaralási irigységre” épül fel egy lejárató kampány. Vona hangsúlyozta, hogy itt teljesen mindegy, melyik politikusról van szó, Karácsony Gergely mellett is kiállna, ha épp őt „csesztetné a sajtó”. Hozzátette:

„ez az egész megint csak arra jó, hogy a magyar közélet vályújába öntsünk egy jó adag moslékot”.

Végül pedig a „független”, oknyomozó portálnak azt üzente, hogy ha ezt maga „az Átlátszó szervezte, akkor jó, ha ezután nem kunyerálnak pénzt horvát nyaralásra”.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a tárcavezetőt ért támadásokra így reagált: „Szijjártó Péter a szabadságát tölti és közben dolgozik. Általános munkatempóját pedig még az ellenfelei is elismerik, és a szabadsága sem telik munka nélkül”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.