Zöldebbé tennék Rákosmentét

A XVII. kerületi lakosok elvárásaival összhangban Rákosmente jelenlegi — és betegsége miatt idén visszavonuló — polgármestere, Riz Levente (Fidesz) tevékenységének szellemében vezetné a városrészt Horváth Tamás, amennyiben felhatalmazást kap erre az önkormányzati választáson. A kerület kormánypárti polgármesterjelöltje lapunknak elmondta: a lakóövezetek forgalomcsökkentését is célzó útfejlesztések mellett nagy hangsúlyt kapnak programjában a Rákosmente élhetőségét javító, a kerületet zöldebbé tevő intézkedések.

2019. 09. 18. 6:18
null
Az élhetőség javítása lesz az elsődleges szempont Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Riz Levente polgármesterségére jellemző agilis és kreatív tevékenységet igyekszem folytatni, amennyiben bizalmat szavaznak nekem Rákosmente választópolgárai az önkormányzati választáson – jelentette ki lapunknak Horváth Tamás, a Fidesz XVII. kerületi polgármesterjelöltje, aki Rákosmente jelenlegi alpolgármestereként 12 éve dolgozik együtt a betegsége miatt idén visszavonuló városvezetővel.

– A lakossággal folytatott egyeztetések szerint a helyiek elsősorban Rákosmente élhetőségének javítását várják el, és ennek részeként nagy igény van kerületünk zöldebbé tételére, sportcélú fejlesztésekre, kikapcsolódási lehetőségek biztosítására, közösségi terek kialakítására.

Az élhetőség javítása lesz az elsődleges szempont
Fotó: Havran Zoltán

A Pilisi Parkerdő Zrt.-vel közösen például közjóléti fejlesztést valósítottunk meg, s a héten adtunk át egy, a lakossági igényeknek megfelelően megújult városi erdőterületet a Helikopter lakópark mellett, futókörrel, tájfutópályával, tanösvénnyel és két új tisztással.

Ebben a ciklusban kialakítottunk tíz szabadtéri fitneszparkot, és közel félmilliárd forint értékben kiépítettünk egy kerékpárútszakaszt is, amely a Naplás-tó érintésével köti össze a Rákos-patak menti kerékpárutat a XVI. kerületben lévő, Szilas-patak menti kerékpárúttal. Győzelmem esetén több hasonló fejlesztést valósítunk meg, ezzel is ösztönözve az embereket arra, hogy több időt töltsenek a szabadban – fejtette ki Horváth Tamás.

A fideszes polgármesterjelölt arra is kitért, hogy az előző ciklushoz hasonlóan a következő öt év legnagyobb beruházásai is az útfelújítások lennének. – A korábbi években a Ferihegyi út meghosszabbítása volt az egyik legnagyobb projekt. Azzal, hogy megvalósult a Ferihegyi út összekötése a Bélatelepi úttal, a lakóövezetből jelentős mértékű gépjárműforgalmat tereltünk ki.

Polgármesterként folytatni kívánom az útépítéseket, ami komoly feladat, hiszen nagyjából ötven kilométernyi szakaszt kell még megépítenünk, amihez igyekszünk a szükséges forrásokat biztosítani. A szavazók elvárásainak megfelelően arra is törekszünk, hogy tovább mentesítsük a lakóövezetet a járműforgalom alól – fogalmazott a fideszes politikus.

Horváth Tamás az egészségügyi beruházásokat is a legfontosabbak között említette. Ebben a ciklusban felújították az összes háziorvosi rendelőt, egyet pedig a következő ciklusban – remélhetőleg jövőre – terveznek teljesen újjáépíteni.

– A Ferihegyi úti szakrendelő felújítása, bővítése az Egészséges Budapest program részeként valósul meg az előttünk álló időszakban, az ehhez szükséges terveket Rákosmente önkormányzata már elkészíttette – számolt be róla. További tervei között jelölte meg a nagy mennyiségű csapadékvíz felfogásához szükséges tározók építését, ami környezetvédelmi szempontból is fontos, s egy jelentősebb uszodabővítési projektet, amelyhez már készültek tanulmánytervek is.

Az ellenzéki polgármesterjelölttel kapcsolatban Horváth Tamás azt hangsúlyozta: Gy. Németh Erzsébetet láthatóan nem foglalkoztatják Rákosmente ügyei, hiszen a DK-s politikus csak a kampányban tűnt fel a kerületben, közmeghallgatáson például utoljára 2014-ben vett részt.

– Nem tudok olyan kerületi eseményt felidézni, ahol találkoztam volna Gy. Németh Erzsébettel. Demszky Gábor korábbi SZDSZ-es főpolgármester egykori helyettese számára a hatalom és a pozíció a fontos, nem pedig a XVII. kerület.

Nem ismeri a rákosmentiek igényeit, ami abból is látható, hogy a lakosok körében rendkívül népszerű régi piac lebontásának lehetőségét is felvetették, amelynek helyén parkot létesítenének – mutatott rá Horváth Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.