A vártnál jobb negyedik negyed a Nokiánál

A gyártó erős karácsonyi szezont zárt, és a Q4-ben a Windos Phone-t futtató Lumia okostelefonok eladásait is számottevően növelni tudta.

Dávid Imre
2013. 01. 18. 6:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vártnál jobban alakult a Nokia negyedik negyedéves eredménye. A cég – elsősorban az év végi ünnepi szezonban mutatott jó teljesítményének köszönhetően – számottevő mértékben növelni tudta az eladásait. A finn gyártó 6,6 millió „okos eszközt” értékesített, összesen 1,2 milliárd euró értékben: ezek kétharmada, közel 4,4 millió darab Lumia okostelefon volt.

A Nokia 15,9 millió darab okostelefont értékesített a negyedév során. Köztük 9,3 millió Asha és 2,2 millió Symbian készüléket. A vállalat beszámolója szerint az „Eszközök és szolgáltatások” részleg „messze túlteljesítette az előzetes várakozásokat”.

Az üzletág nettó eladásaiból származó bevétel 3,9 milliárd eurót tett ki, és közel 86,3 millió darab készüléket értékesített – miközben működési költségei is alacsonyabbak voltak a vártnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.