időjárás 4°C Zalán 2023. március 30.
logo

Üresen vagy lakottan egyszerűbb eladni a lakást?

Forrás: Lakáskultúra
2020.10.22. 16:45
borítókép

Mint sok minden másra, erre az esetre is igaz, hogy nincs lehetetlen, csak akarni kell!

A home staging, vagyis az ingatlan eladásra történő felkészítése lehetőséget teremt a legmagasabb áron, legtöbbször alku nélküli értékesítésre. Nem mindegy azonban, hogy az értékesíteni kívánt lakást üres vagy lakott állapotban készítjük fel, illetve az értékesítés során ki tudunk-e költözni.

Sokszor felmerülő kérdés a munkánk során, hogy mi történik akkor, ha egy tulajdonos szeretné a home staging szolgáltatást igénybe venni, de benne lakik az ingatlanban. Mint sok minden másra, erre az esetre is igaz, hogy nincs lehetetlen, csak akarni kell!

Milliókat jelenthet egy kis kellemetlenség

Egy üres vagy bútorozott, de legalábbis nem lakott lakáson sokkal könnyebb olyan változtatásokat elvégezni, olyan módon be- vagy átrendezni, ami egyébként esetleg zavarná a bentlakók mindennapjait. De ha a cél, vagyis az elérhető legmagasabb áron történő értékesítés lebeg a szemünk előtt, akkor hajlandóak leszünk némi kellemetlenség elviselésére arra a rövid időszakra, míg tart a felkészítés.

Természetesen, amennyiben a tulajdonosok benne laknak egy ingatlanban az értékesítés során, a felkészítéskor elért tökéletes kép fenntartása is némi plusz energiát jelent. Fontos azonban, hogy az az összkép, hangulat fogadja a valóságban is az érdeklődőket, amit a hirdetési fotókon láthatnak.

Megéri a több munka

Ugyanolyan rendnek és tisztaságnak kell lennie, hiszen az első benyomás a legfontosabb! Ehhez persze szükséges a napi rutin kis átalakítása, pl. lehet, hogy többször kell felmosni a lakást, vagy akkor is be kell ágyazni, ha egyébként nem mindig szoktunk, vagy azonnal el kell mosogatni és nem várhatjuk meg, hogy az egész napi szennyes edény felhalmozódjon. De mindig arra kell gondolni, hogy ezek az apró „kellemetlenségek” milliókat hoznak a konyhára.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Néhány lakberendezési szabály, amelyet bátran megszeghetsz

A nappali az otthonunk lelke: itt kell összeegyeztetnünk egymással a legtöbb funkciót, ennélfogva pedig számos hibát is véthetünk. Bár bizonyos alapelvekkel, lakberendezési szabályokkal valóban könnyebb lehet megvalósítani álmaink nappaliját, olykor mégis arra buzdítunk: bátran szegd meg őket a még egyedibb és izgalmasabb összhatásért!

Tovább...