Öntözés a főtt tészta vizével – Tény vagy tévhit?

Valóban jótékony hatású lenne a szobanövényeknek? Most megtudhatja.

null

Folyékony arany – nem véletlenül hívják így a gasztrománok a főtt tészta vizét: a kenyérkészítéstől kezdve a levesekig számtalan módon felhasználható a konyhában. És nem csak ott: az életmódtanácsadók szerint a szobavirágainknak és -növényeinknek is jót tehetünk, ha ezzel öntözzük, a tésztából kioldódó keményítővel ugyanis stimulálhatjuk a növekedésüket – írja a lakáskultúra.hu.

Fotó: Pexels

De valóban így van?

A Metro brit napilap egy kertészt kérdezett meg minderről: a szakember szerint a tészta főzővizével való öntözésnek csak előnyei vannak, hátránya gyakorlatilag nincs. Szerinte ugyanis a keményítőben gazdag víz tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyeket a szobanövényeink is szeretnek.

Csak módjával!

Bár csupa jót tehetünk a főtt tészta vizével, mégis érdemes odafigyelni az alkalmazására, és csak módjával, bizonyos szabályok betartásával alkalmazzuk csak.

Ne használjuk túl gyakran, és semmiképp se a sós vizet, csak a natúrt! Ha túl sokszor locsolunk tésztavízzel, az táptalajt jelenthet a baktériumoknak is. A másik fontos szempont: sose a forró vizet öntsük a növényre! Várjuk meg, míg kihűl. Egy próbát azért mindenképp megér, csak ne essünk túlzásokba.

Korábbi cikkünkben egy régi szigetvári ház újjászületéséről írtunk. Ha valakit nosztalgikus érzelmi szálak fűzik első otthonához, lehetőleg felnőttkorában sem válik meg a feledhetetlen emlékeket őrző családi otthontól, hanem felújítja azt: Egy régi ház újjászületése Szigetváron.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.