időjárás 3°C Adél 2023. január 29.
logo

Ötletes trükkök, hogy feljavítsuk a régi karácsonyi gömböket

Munkatársunktól
Forrás: Lakáskultúra
2022.12.07. 09:21
borítókép

A saját készítésű díszek még emlékezetesebbé teszik a karácsonyt.

Már javában tervezgetjük az idei karácsonyi dekorációt, sőt, bizonyos elemek már meg is találták a helyüket. Korábban megmutattuk, hogy az idei évnek mik a legnépszerűbb színei, amiket használva igazán divatos és látványos díszletet komponálhatunk. Azonban ha kreativitást és egyéniséget is szeretnénk belevinni a díszítésbe, akkor érdemes saját kezűleg is készíteni valamit! Az alkotás kiváló közös program is lehet a gyerekekkel, és a saját készítésű díszek még személyesebbé varázsolhatják az ünnepet.

Saját készítésű díszek a fára

Töltsünk bele egy kis extrát

A karácsonyfa díszei közül biztosan nem hiányozhat egy-két üveggömb. 

Ha nem akarunk hétköznapit, akkor pár pillanat alatt izgalmasabbá tehetjük ezeket az elemeket. 

Ehhez csupán három dologra van szükségünk: átlátszó karácsonyi gömbre, dekorkampóra és a különleges kis pluszra. De mi az? Igazából bármi kis csillogós extra. Kiválóan mutat az átlátszó gömbökben a gyöngy, a csillámpor és flitter is. De nyugodtan tehetsz bele akár LED-fényfüzért is.

 

Varázslatos fényjáték

Biztosan mindenkinek van otthon egy sosem használt vagy tönkrement CD-lemeze. 

Ezeket is nyugodtan felhasználhatjuk a gömbök extrázásához, a végeredmény pedig egy saját készítésű diszkógömb lesz. 

A kellékek listája most sem hosszú: egy régi gömb, ragasztó és egy CD lemez. A kész díszt úgy helyezzük el, hogy a LED mögé kerüljön, így fánk különleges fényjátékban fog pompázni.

Az eredeti cikk Csináld magad: ötletes trükkök, hogy feljavítsuk a régi karácsonyi gömböket – 1. rész címmel olvasható a Lakáskultúra oldalán. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)