Ételek, amelyekről érdemes lemondani a várandósság alatt

Érdemes már a családtervezés kezdetén odafigyelni a táplálkozásra.

null

Vörös hús

A Harvard kutatói úgy találták, hogy a terméketlenséget 39%-ban a nők esetében sokszor az állati eredetű fehérjék okozzák. Ugyanez a kutatás bizonyította, hogy azok a nők, akik növényi alapú fehérjéket fogyasztanak inkább, kevesebb problémába ütköznek a teherbeesés alatt.

a terméketlenséget 39%-ban a nők esetében sokszor az állati eredetű fehérjék okozhatják
Fotó: PEXELS

Mikrós popcorn

A kaliforniai egyetem által végzett kutatások szerint azok a nők, akik nagy mennyiségben visznek be egy PFOA nevű szintetikus kémiai anyagból, 70-135 %-al nagyobb eséllyel lesznek terméketlenek. Ezt az anyagot pedig a popcornos zacskók készítésénél használják, így, ha babát terveznek, a mozizós estékhez cseréljék egészségesebb snackre a mikrós popcornt.

A popcornos zacskók készítésénél használt anyag is károsan hat
Fotó: PEXELS

Alacsony zsírtartalmú joghurt

Már említettük, hogy nem feltétlenül egészségesebb az az étel, ami kevesebb zsírt tartalmaz. A Human Reproduction egyik cikkében publikálta, hogy azok a nők, akik huzamosabb ideig alacsony zsírtartalmú tejtermékeket fogyasztottak, 85 %-al nehezebben estek teherbe.

Fehér kenyér

A finomított szénhidrátok nemcsak úszógumihoz vezetnek, de a várandósságot is hátráltathatják, az instabil vércukorszint ugyanis gátolja az ovulációt. Ezért mindenképp érdemes lecserélni a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.