Vendégházat avattak a kaposvári cukrászlegenda tiszteletére

Felavatták a híres kaposvári cukrász, Lestyán Ferenc nevét viselő vendégházat Kaposváron.

null

Felavatták a híres kaposvári cukrász, Lestyán Ferenc nevét viselő vendégházat pénteken délután Kaposváron. A Kaposvári Református Egyházközség tulajdonában lévő, Kossuth Lajos utcai épületben tíz szobát alakítottak ki, ahol összesen huszonnégyen tudnak megpihenni. A teljes felújítás mintegy kétszázmillió forintba került.

A kaposvári gyülekezet saját forrásból alakította ki a vendégházat, ahol nemcsak pihenni lehet, hanem konferenciákat is tudnak majd szervezni. Az alagsor egyik termében nyolcvanan, a kisebb tárgyalóteremben pedig tizenöten férnek el. – Az elsődleges cél, hogy egyházon belül tudjuk hasznosítani – fogalmazott Petró László református lelkipásztor. – Nem feltétlenül a mi gyülekezetünkben, azonban mi is szeretnénk szervezni ide ifjúsági és presbiteri alkalmakat, de egyházmegyei, egyházkerületi programoknak is helyet tudunk adni. Sőt, más felekezeteket is szívesen látunk. A vendégháznak és az alagsornak külön bejárata van, így két külön csoport is birtokba tudja venni az épületet. A földszinten hét szoba, míg az emeleten három található, és egy étkezőt, valamint egy wellnessrészleget is kialakítottunk – tette hozzá alelkipásztor.

A vendégház délutáni megnyitása után a református templomba várták a résztvevőket, ahol neves művészek, köztük a Csiky Gergely Színház művészei adtak prózai és zenés műsort.

Emléktáblával köszönték meg Lestyán Ferenc segítségét

Fekete László, a Kaposvári Református Egyházközség főgondnoka az eseményen kiemelte: a vendégház kialakításához csíkszentkirályi Lestyán Ferencnek, a gyülekezet volt presbiterének református közösségi célra rendelt hagyatékát is felhasználták. Azt mondta, az Arany Habverő-díjas cukrász nagyon sok szállal kötődött a református egyházhoz. Nemcsak lelkiismeretes presbiter, hanem a felekezetnek egy önzetlen támogatója is volt.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Hivatalosan is megválasztották a világ legjobb cukrászát

Egy belga csokoládékészítő-mestert választott meg a világ legjobb cukrászának egy független újságírókból álló zsűri a World Pastry Stars nevű olaszországi szervezet e heti rendezvényén.

Az 56 éves cukrász, aki 25 éve nyitotta meg első boltját Brüsszelben, hozzátette: reméli, hogy a csokoládé segít némi vigaszt nyújtani az embereknek a koronavírus-járvány idején.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.