időjárás 11°C Zalán 2023. március 30.
logo

Online tartják meg a programok egy részét a Jászságban

Forrás: Országszerte
2020.11.12. 21:47
borítókép

A szerdán életbe lépett korlátozások a Jászságban élők mindennapjait is jelentősen megváltoztatják.

Jászberényben a kormányrendelet előírásainak megfelelően szerdától bezárt a Jász Múzeum, a városi könyvtár, az állat- és növénykert, az uszoda, a termálfürdő és a Lehel Film-Színház. Harminc napig általános rendezvénytilalom lépett érvénybe, a korábban szervezett programok elmaradnak.

– Nem rendezhetjük meg a klubkoncerteket, Sas Dániel és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Rákász Gergely ünnepi hangversenyét, az Ossian, a Kowalsky meg a Vega és az Alma Zenekar koncertjét, valamint a slam poetry estet sem. Jelenlegi ismereteink szerint az adventi programok sem kerülnek megtartásra – tájékoztatott közleményében Budai Lóránt polgármester. A belépőjegyek visszaváltására van lehetőség, ezzel kapcsolatban a Jászkerület Nonprofit Kft. honlapján található elérhetőségeken lehet érdeklődni. A városvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy a jégpálya és sportlétesítmények működhetnek tovább, de csak a sporttörvény szerint, versenyszerű sportolók számára. A szabadtéri sportpályákat csapatsportokra és más programok megtartására nem lehet használni. A polgármesteri hivatalban tartott esküvőkön csak a közeli hozzátartozók vehetnek részt, melyen a jelenlévők száma nem haladhatja meg a tíz főt – részletezte a járványügyi korlátozásokat. A közterületek, a piac és a játszóterek fertőtlenítéséről a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. munkatársai gondoskodnak.

A rendkívüli intézkedések következtében a Jászberényi Állat- és Növénykert újra bezárt, így a téli pingvinséta is elmarad
Fotó: Gémesi Balázs

Jászfényszarun a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár a járványügyi intézkedéseknek megfelelően átmenetileg szintén bezárt. Számos közösség az online térbe költözött, ahol igyekeznek kulturális tartalmakat megosztani – közölte Bordásné Kovács Katalin igazgató az intézmény közösségi oldalán. A könyvbarátok azonban nem maradnak olvasmány nélkül, a járványügyi előírások betartásával átmeneti, szűkített szolgáltatást nyújt a bibliotéka. Minden második héten (november 13, 27. és december 11.), pénteken délután négy és hat óra között kölcsönzési nap lesz a könyvtárban – mondta el érdeklődésünkre Bujdosó Katalin könyvtáros. Előzetesen az intézmény honlapján található könyvjegyzékben, a könyvtár Facebook-oldalán található albumokból lehet kiválasztani a köteteket. Egyéb dokumentum, folyóirat, dia, társasjáték, DVD szintén kölcsönözhető. Igényeiket telefonon, interneten adhatják le, a dokumentumokat a kölcsönzési napon a bejárati ajtóban vehetik át az olvasók. A könyvtár az online térbe költözik, az elkövetkezendő hetekben online nyereményjátékot hirdetnek, valamint advent idején lélekemelő üzenetekkel erősítik a közösséget.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Mostantól virtuálisan várják a gyárak a látogatókat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken rendezi meg a IV. Modern Gyárak Éjszakáját, amelynek keretében a járványhelyzetre tekintettel a gyárak és üzemek ezúttal online nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt – közölte az ITM csütörtökön az MTI-vel.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.