Száz adag halászlevet főztek a szegedi járványkórház dolgozóinak

Három magánszemély főzött száz adag halászlevet a Covid-dal harcoló szegedi orvosoknak és szakdolgozóknak.

null

Három magánszemély főzött száz adag halászlevet a Covid-dal harcoló szegedi orvosoknak és szakdolgozóknak. Ajándékukat szombaton személyesen vitték el a II-es kórházba.

Száz adag filézett ponty halászlé rotyogott szombat délelőtt a Fokán. A Betyártanya előtt három jóbarát, Török Zsolt befektető, Csányi Zsolt vállalkozó és Ótott Ferenc, a Vitézi Rend Csongrád-Csanád és Békés megyei törzskapitánya ragadott fakanalat jótékonysági céllal.

Száz adag halászlével lepte meg három magánszemély a szegedi járványkórház orvosait és szakdolgozóit
Fotó: DELMAGYAR.HU

Úgy határoztak ugyanis, hogy meglepik a Covid-dal harcoló és a betegek életéért küzdő egészségügyi dolgozókat a szegedi járványkórházban. Ótott Ferenc elmondta, évente 6-7 alkalommal szerveznek jótékonysági főzést, már kialakult, kiket támogatnak. Elsősorban határon túli rászorulóknak szoktak segíteni, a kört azonban most karácsony előtt kibővítették, mert úgy érezték, a II-es kórházban helyt álló orvosok és a szakszemélyzet is megérdemel most egy kis gondoskodást.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ezeket a karácsonyi fogásokat bátran elkészítheti szentestére

December 24-én a legtöbb családban rendszerint délután 4 és este 7 között kezdődik az ünnepi vacsora. A nagy múltú hagyományok miatt ilyenkor böjti ételeket szokás fogyasztani, így sok helyen a mai napig savanyú káposzta, halászlé, esetleg rántott vagy sült hal alkotja a menüsor gerincét. Desszertként legtöbben mákos, diós bejglit, mákos gubát készítenek. Cikkünkben az ünnepi asztalokon egyre gyakrabban megjelenő ételeken túl bemutatunk egy hagyományos karácsonyi receptet is, melynek elkészítése családi körben igazán jó kikapcsolódás lehet, főleg ebben a kissé furcsa, nem szokványos decemberben – írja az Origó.

Karácsonyi időszakban szinte minden családban kerül hal az asztalra valamilyen formában: halászlé, rántott hal, vagy roston sült harcsaszeletek, utóbbiak majonézes salátákkal, tartármártással az igaziak.

Bár régen alig kerültek karácsonykor csirkés ételek az asztalra, ma egyre többen készítenek szárnyas fogásokat az ünnep alkalmából, mely fűszerekkel és naranccsal igazán karácsonyivá tehető, de a kacsacomb is előnyös választás, mely akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül pedig finom puhára sült.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.