időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Zala megyét már elérte a havazás + képek

Forrás: Országszerte
2020.12.02. 17:44
borítókép

Szerda délután megérkezett a hó Zalába: a Zaol.hu összegyűjtött fotókat a megye különböző területeiről!

Szerda délután megérkezett a havazás Zala megyébe: a Zaol.hu összegyűjtött fotókat a megye különböző területeiről!

Dél-Zalában is szakad a hó

Nagykanizsa és térségében szerda délután három óra körül kezdett esni a hó. A kezdeti hószállingózást hamar felváltotta az intenzív havazás. Már helyenként – különösen természetközelben és a falvakban – egy-két centiméter friss hóréteg borítja a tájat. Fűzvölgy-Hosszúvölgy térségében készült az alábbi fotó:

Havazás Zala megyében
Fotó: Szabó Zsófia

Nagykanizsa belvárosának forgalmát még nem befolyásolja a havazás, bár a járdákon már megmarad, s itt-ott csúszik is. A zöldterületeken viszont látványosan megmarad a lehullott csapadék. Az Alsótemplom előtti teret már belepte a vékony hótakaró.

Az idei tél első havazása Nagykanizsán
Fotó: Benedek Bálint/ZAOL.HU

Hóesés Lentiben

Délután 14 óra körül még bátortalanul, aztán egyre erősebben kezdett el esni a hó Lentiben is. Ha nem is lesz tartós, de lesz egy kis télies hangulatot.

Fotó: KOROSA TITANILLA/ZAOL.HU

A cikk teljes tartalma IDE kattintva érhető el.

Jégveszélyre lehet számítani ma éjjel és holnap reggel az utakon

Ónos eső miatt több megyében is veszély leselkedik az autósokra, jégpáncéllá válhatnak az utak. A szakértő szerint a jegesedés és a csúszás veszélyét csak a megelőzéssel, az óvatossággal, a fokozott koncentrációval lehet csökkenteni.

Szerdán délutántól és kora estétől délnyugaton (Somogy, Zala, Alpokalja) gyenge hószállingózás kezdődhet. Akár késő estig, éjfélig is havazásra kell számítani ezeken a területeken, ugyanakkor késő estétől a csapadék formája az ország nyugati és északi megyéiben is több helyen fagyott esőre, majd ónos esőre vált. Az említett tájakon csütörtök reggelre akár több milliméternyi ónos eső is hullhat, ami jégpáncéllá változtathatja az útfelületet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki, a nyugati megyékre a sárga riasztás is érvényes. A közútkezelők és az önkormányzatok kötelessége gondoskodni az utak csúszásmentességéről, de a balesetek elkerülése érdekében a járművek vezetőit is óvatosságra intik a szakértők.