időjárás 4°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Elnémult az iharosberényi kórus a vírus miatt

Forrás: Országszerte
2021.01.03. 13:25
borítókép

A koronavírus miatt nem csak a közösségi élet szünetel Iharosberényben és Iharosban.

Horváthné Szanyi Éva elnöktől tudjuk, hogy az évek során nem csupán a karácsonyi hangulatokhoz járult hozzá az iharosberényi kórus, de a fellépéseiknek más hozadéka is volt: a közös éneklések során egymásra talált gyermek és felnőtt, és tovább erősödött a települések kapcsolata is. Az esemény minden alkalommal az adott esztendő megkoronázását is jelentette a kórus tagjai számára. Nem múlt el év szép sikerek, megyei és országos fellépés nélkül, egy alkalommal pedig még Innsbruckban is letették névjegyüket az egykoron generációkat soraiban tudó, ma már döntően idősekből álló dalnokok. Ahogy a sikerektől hangos esztendők csúcspontjai voltak a karácsonyi koncertek, ugyanúgy az idei év szomorú befejezését jelentették az elmaradt ünnepi rendezvények.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

– Mindannyian nehezen éltük meg az elmúlt időszakot, hiszen az évtizedek során igazi közösséggé kovácsolódott a társaság, szerettük a próbákat, de a mindennapokban is segítettük egymást – mondta a kórust az 1997-es megalakulása óta irányító Horváthné Záborszky Judit. A járvány nem tudott éket verni a társulat közé, még a tavaszi leálláskor létrehozták a csoportjukat a közösségi hálón, és azóta is főleg ilyen módon tartják a kapcsolatot. Azóta mindössze egy szereplésük volt. Szeptember elején a kórus egyik tagjának, Bencze Líviának az esküvőjén az iharosberényi templomban elénekeltek a kedvenc dalaiból néhány alkalomhoz illőt.

– Mivel több krónikus beteg is van közöttünk, nagyon vigyázunk egymásra. Bár az egyéni találkozások nem maradtak el, a próbák és fellépések továbbra is szünetelnek – tette hozzá. És csak remélni tudja, hogy jövőre már semmi sem akadályozza meg, hogy a templomokban ismét felcsendüljön az Ave Maria, és mindenki újra hallhassa az angyalok csodás énekét.

Varga L.

Az eredeti cikket ide kattintva találja.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy Lottit segíti a makói kupakgyűjtő fémszív, ugyanis tizedszer ürítették ki a napokban a makói Makovecz téren február óta álló kupakgyűjtő fémszívet.