időjárás 4°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Hosszú távra terveznek a Csongrád-Csanád megyei Üllésen

Forrás: Országszerte
2021.01.20. 20:44
borítókép

Sokat fejlesztettek tavaly Üllésen. Nagy Attila Gyula polgármester már a jövőbe tekint: ipari parkot alakítanak ki a településen.

Csendben és sokat fejlesztettek 2020-ban Üllésen. Nagy Attila Gyula polgármester már a jövőbe tekint: ipari parkot alakítanak ki a településen – olvasható a Délmagyar hírportál cikkében.

Ilyen csendben és ilyen sokat még nem fejlesztettünk soha. Azt lehet mondani, hogy ez történelmi léptékű, hiszen ilyen még nem volt. A legnagyobb beruházásunk a temetőfejlesztés volt. Érdekes, hogy szépen, csendben történt minden, pedig látványosan fejlesztettük a sírkert minden részét: utakat, díszkivilágítást, kamerarendszert. A ravatalozót is fel tudtuk zökkenőmentesen újítani úgy, hogy nem zavartunk senkit, és ez fontos, főleg kegyeleti okokból is – kezdte Üllésen a település 2020-as évének értékelését Nagy Attila Gyula.

Az elmúlt év értékelése mellett a következő 15 évre szóló terveit is megosztotta velünk Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere.
Fotó: DÉLMAGYAR.HU/Kuklis István

A nagyközség polgármestere a koronavírus-járványról szólva azt mondta, hogy nagyobb fennakadást nem okozott a településen. – Nem tudom, hogy a többiek hogy vannak vele, nálunk a beruházások zavartalanul működtek. Szerencsére a költségvetésünk sem sínylette meg ezt az egészet. Rendezvényeket nem tudtunk tartani, ami fájó pont volt mindenkinek. Év végén ezért mi mentünk ki minden háztartásba, személyesen vittünk ki ajándékcsomagokat, mikuláscsomagot, én is beöltöztem Mikulásnak. Ha már nem tudtunk összehívni nagyobb rendezvényt, akkor mi mentünk ki házhoz – idézte fel az év végét a polgármester.

Mint mondta, az aszfaltozás éve is volt 2020 Üllésen, többek között a Huszár és a Napos utcát teljesen megújították. – A fejlesztéseknek a naptári évben sosincs vége, ezek áthúzódnak. Én mindig koncepcióban gondolkodok. Ami most a legfontosabb, és amit már korábban zászlóra tűztünk, az a helyi gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés, az ipari terület létrehozása. Ilyen még nem volt. A vállalkozóknak infrastruktúrát alakítunk ki, ami a következő 15 évet meghatározza Üllésen.

Igény van rá, a visszajelzések alapján ez vonzó a vállalkozások számára. Épp most is leülök tárgyalni a beszélgetés után egy céggel, amely összeszerelő-csarnokot hozna ide. Egyébként várólista van az összesen hét ipari telkünkre, ezért már a második ütemet tervezzük a megyei önkormányzatnál – beszélt a jövőbeli tervekről Nagy Attila Gyula.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.